16-17 Temmuz ve 22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde Çanakkale merkezde meydana gelen orman yangınında zarar gören üreticilerin tarımsal üretimlerine devam edebilmesine katkı sağlamak amacıyla tohumluk buğday ve arpa dağıtımı yapıldı.

Kemel Köyünde düzenlenen programa; Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Cevat Ekici, Kemel Köyü Muhtarı Recep Akın, Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa Erol, Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanları ve üreticiler katıldı.

Programda üreticilerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, sorun ve taleplerini dinledi. Dağıtılan tohumların üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, devletin her daim üreticilerin yanında olduğunu belirterek, bol ve bereketli bir üretim yılı geçirmeleri dileğinde bulundu.

Ardından, Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 10 köydeki, 94 üreticiye sertifikalı 15 ton lord arpa, 23 ton sladoran arpa, 23 ton tigre buğday tohumu ekilmek üzere üreticilerimize teslim edildi.

Toplam 61 ton  sertifikalı buğday ve arpa tohumluğu dağıtılarak üreticilerin 2.550 dekar alanı ekmeleri ile  yangınlardan  zarar görenlerin tüm hububat alanının tohumluğunun karşılanması sağlandığı bildirildi.


Kaynak: Haber Merkezi