Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saatlerinde metrekareye 72 kilogram yağış düşen Çanakkale için meteoroloji, yeni tahminlerinde hafta sonu çok kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu.
Cadde ve sokakların göle döndüğü, bazı ev ve işyerlerini su bastığı, merkeze bağlı Kalafatlı Köyü’nde sel ve taşkınlara neden olan kuvvetli yağışların geri dönmesi beklendiğini aktaran meteoroloji haritalı tahminlerinde de Çanakkale ve çevresini pembe renkte gösterdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 17-23 Kasım tarihlerine yönelik tahminlerinde ayrıca, “Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak Ülkemiz genelinde azalacağı ve hafta başından itibaren mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor” denildi.
17 Kasım Cuma gününü az bulutlu geçirmesi beklenen Çanakkale’de sıcaklıklar en düşük 6 en yüksek 18 derece olacak. 18 Kasım Cumartesi ise il genelinde kuvvetli sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor. Sıcaklıklar en düşük 11 en yüksek 15 dereceler seviyesinde seyredecek. Yağış etkisinin 19 Kasım Pazar günü de sürmesi öngörülüyor. Sıcaklıklarda ise 8-10 derece düşüş yaşanması tahmin ediliyor.
Yeni haftanın ilk günü 20 Kasım Pazartesi hava açacak ve sıcaklıklar yeninden yükselişe geçecek.
Haber: Veysel Akın Salkın