Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevre duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında her yıl 11 Kasım, Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Yenice İlçesi, Cumhuriyetin 100. yılı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılına ithafen özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlçede düzenlenen törende, 185 fidan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında toprakla buluşturuldu.

Yenice Fen Lisesi Bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam Musa Göktaş, İlçe Emniyet Amiri Emrah Üresin, İlçe Jandarma Komutanı V. Kd. Bşvş. Hasan Maden, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Günay, Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılı ve Atatürk’e Özel Fidan Dikimi

11 Kasım tarihinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği, Cumhuriyetin 100. yılına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılına özel olarak düzenlendi. Katılımcılar, özel anlam taşıyan bu fidan dikim etkinliği ile çevrelerine duyarlılıklarını bir kez daha gösterme fırsatı buldular.

Törende ayrıca, 13 farklı lokasyonda Çanakkale genelinde 54 bin 750 adet fidanın dikimi hedeflenirken, bu özel gün kapsamında Yenice'de 185 fidan toprakla buluşturuldu.,

Haber: Veysel Akın Salkın