Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu, Yapı İşleri Daire Başkanı Sinan Karabulgu ile birlikte Dardanos Yerleşkesi’nde devam eden bin 350 kişilik Kapalı Spor Salonu ve Spor Bilimleri Fakültesi inşaatlarını ziyaret etti.

Betonarme ana yapı üzerine çelik konstriksiyon çatı örtüsü ve hareketli tribünleri bulunan Kapalı Spor Salonu, yaklaşık 5 bin m²’lik bir alana sahip olacak şekilde, erişilebilirlik mevzuatına uygun olarak tasarlandı. İnşaatı devam eden Spor Bilimleri Fakültesi ise içinde; squash, jimnastik, çok amaçlı salonlar, spor performans ölçüm laboratuvarı, lisans derslikleri, yüksek lisans seminer odaları, doktora seminer odaları, büyük ve küçük konferans salonu, yemekhane ve kantinden oluşan unsurlar bulunduracak. Fakültenin, erişilebilirlik kurallarına uygun, engelli öğrencilerin de rahatlıkla kullanabileceği açık ve kapalı mekânları olacak.

Saha ziyaretinde konuyla ilgili bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Erenoğlu; yapılacak olan tesisin önemine değinerek ÇOMÜ’de kurulan Spor Birliği’nin çalışmalarına ve yeni kurulan takımlara dair bilgilendirmelerde bulunarak “Kapalı Spor Salonu" ve Spor Bilimleri Fakültesi inşaatlarının tamamlanmasıyla ÇOMÜ’de yeni bir spor sayfası açılacak. Su sporları ve saha sporlarında kapasitemizi artırıyoruz. İnşaatımız tamamlandığında pek çok ilden buraya yoğun bir talep olacak. Boğaza nazır, doğa içinde bir yerleşke olan Dardanos’ta kurulanacak olan yeni fakültemizde takımları, kulüpleri ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Yapı İşleri Daire Başkanı Sinan Karabulgu ise “ÇOMÜ’de saha çalışmaları hız kesmeden devam ediyor” diyerek yapının teknik özelliklerine ilişkin bilgiler aktardı. Karabulgu, “Kapalı Spor Salonu" ve Spor Bilimleri Fakültesi inşaatları tamamlandığında, Spor Bilimleri öğrencileri ve spor severler için büyük bir motivasyon oluşturacak” dedi.