Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle devam ederken, Çanakkale de bu coşkuya ortak oluyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri olan "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ebru Etkinliği" büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi.

Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru sanatının önemini vurgulayan bu etkinlik, gelecek nesillere bu sanatı aktarmayı ve Cumhuriyetin 100. yılını Ebru sanatıyla daha da özel hale getirmeyi amaçlıyor. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Mustafa Kemal İlkokulu'nda hayata geçirildi. Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Sınıf öğretmeni ve Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru Sanatçısı Mustafa Çakar rehberliğinde, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı" etkinlikleri kapsamında oluşturulan 100 Ebru eserinin sergilendiği etkinlikte geleneksel ebru sanatı tanıtıldı. İlk ebru çalışması ise İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.Bu özel etkinlikle, ebru sanatı halka tanıtılıp yaşatılmaya çalışılırken, eserlerin web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşılmasıyla ebru sanatına olan ilginin artırılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlamalarına anlamlı bir katkı sağlanmış oldu.

Haber: Veysel Akın Salkın