Dünyanın çeşitli üniversitelerinin web varlığını, görünürlüğünü ve etkisini değerlendiren "Ranks of Web Universities" sıralaması sonuçlarına göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) önemli bir başarıya imza attı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, uluslararası arenada web varlığı ve etkisi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Dünyadaki üniversiteleri değerlendiren "Ranking Web of Universities" sıralamasında 44. sıraya yükselerek üniversite camiasında gurur kaynağı oldu. ÇOMÜ, uluslararası sıralamada elde ettiği 44. sıra ile hem üniversitenin prestijini yükseltiyor hem de Çanakkale'nin adını daha geniş kitlelere duyuruyor. Üniversitenin web varlığının ve etkisinin yükselmesi, akademik çalışmalarının ve faaliyetlerinin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına olanak sağlıyor.
 
ÇOMÜ, İleriye Dönük Hedeflerine Adım Adım Yaklaşıyor
Ranks of Web Universities  sıralaması hakkında değerlendirmeler yapan ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu “Değerli akademisyenler, öğrenciler ve paydaşlar, Bilindiği gibi, ‘Ranks of Web Universities’ sıralaması, dünyadaki üniversitelerin web varlığını, görünürlüğünü ve etkisini ölçen bir değerlendirme sistemidir. Bu sıralama, üniversitelerin web sitelerinin kalitesi, içeriği, zenginliği ve güncelliği gibi kriterleri dikkate alarak, akademik performans ve prestij ile ilişkili olan web faktörlerini belirlemektedir. Üniversitelerin hem webometric (tüm görevler) hem de bibliyometrik (araştırma görevi) göstergelerinin kullanıldığı bir sıralamadır ve üniversitelerin uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet gücünü artırmak için önemli bir araçtır. Ayrıca, üniversitelerin internet sitelerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için bir teşvik ve geri bildirim mekanizması olarak da işlev görür. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, web sıralamasında üst sıralara yükselmek için sürekli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda, internet sitemizi daha kullanıcı dostu, erişilebilir, güvenli ve güncel hale getirmek için teknik ve içeriksel iyileştirmeler yapıyoruz. Ayrıca, internet sitemizde yer alan akademik ve idari birimlerimizin, araştırma merkezlerimizin, projelerimizin ve etkinliklerimizin tanıtımını yaparak, üniversitemizin akademik faaliyetlerini ve başarılarını ulusal ve uluslararası düzeyde duyuruyoruz’’ dedi.

Bu çabalarımızın sonucunda, 2023 yılı ‘Ranks of Web Universities’ sıralamasında üniversitemiz, ülkemiz üniversiteleri arasında 44. sırada yer alarak bir önceki yıla göre önemli bir başarı elde etmiştir. Bu sonuç, üniversitemizin internet varlığının ve etkisinin arttığını göstermektedir. Ayrıca, bu sonuç üniversitemizin akademik kalitesinin ve prestijinin de yansımasıdır. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Üniversitemizin internet sıralamasında daha da yükselmesi için çalışmalarımız devam edecektir. İnternet sitemizi ziyaret ederek, üniversitemizin faaliyetlerini takip edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak