ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu, açıklamasında şu cümleleri kurdu; “Önünüzdeki üç gün, hayatınızın en önemli kararlarından birini vereceğiniz günler. Üniversite tercihleri, geleceğinizin şekilleneceği bir süreç. Bu yüzden, tercih yaparken çok dikkatli olmanızı ve kendinizi iyi tanımanızı tavsiye ederim.

Üniversite tercihlerinizi yaparken, sadece puanınıza ve sıralamanıza göre değil, ilgi alanlarınıza, yeteneklerinize ve hedeflerinize göre de karar vermeniz gerekiyor. Hangi bölümü seçerseniz seçin, o alanda kendinizi geliştirmek için çok çalışmanız ve sürekli öğrenmeniz gerektiğini unutmayın.

Üniversitelerin akademik kadrosunu, programlarını, uluslararası bağlantılarını, işbirliği yaptığı kurum ve kuruluşları, yurt dışı öğrenci hareketliliğini ve tüm olanaklarını araştırmanızı öneririm. Ayrıca, üniversitelerin kampüslerini gidip görmeniz ve orada nasıl hissettiğinizi fark etmeniz de çok önemli.

Üniversite tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercihlerinizi ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Tercih kılavuzu ve taban puanları için ÖSYM'nin internet sitesi veya YÖK Atlas sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile bünyesindeki bölüm ve programlara ilişkin detaylı bilgi için tercihim.comu.edu.tr internet sayfasını ziyaret edip sosyal medya üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Sizlere başarılar dilerim. Umarım hayallerinizdeki üniversiteye yerleşirsiniz. Unutmayın, üniversite hayatı sadece bir başlangıç. Önünüzde pek çok fırsat var. Kendinize güvenin ve cesur olun. Her biriniz için hayırlısı olsun.”