Çanakkale Belediyesi, kent genelinde olduğu gibi belediye binası çevresindeki sokak hayvanları için de düzenli olarak mama ve su kaplarının kontrollerini gerçekleştiriyor.

Son yıllarda artan sıcaklıklar, bu yıl Çanakkale'de rekor seviyeye ulaştı. Bu sıcak havalarda sokakta yaşayan can dostları da unutmayan Çanakkale Belediyesi, insanlara olduğu gibi sokak hayvanlarına da özen gösteriyor. Sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçları, sıcak havalarda düzenli olarak karşılanıyor.
 
Mama ve Su Kaplarıyla Sokak Hayvanları Besleniyor
Çanakkale Belediyesi, sokak hayvanlarının refahını ve yaşam kalitesini artırmak adına attığı bu adım, kentteki hayvanseverler ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor. Belediye, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığını göstererek onların sağlığına ve ihtiyaçlarına düzenli olarak dikkat ediyor. Halk deyimi ile "asfaltların kaynadığı" sıcaklarda, Çanakkale Belediyesi kentin çeşitli noktalarında olduğu gibi kendi belediye binası önüne ve çevresine de mama ve su kapları bırakıyor. Böylece sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyacı düzenli olarak karşılanıyor.
 
Halktan Takdir Gören Belediye Çalışması
Çanakkale Belediyesi'nin sokak hayvanları için düzenlediği mama ve su kapları etkinliği, halkın takdirini kazanıyor. Çevreci ve hayvansever bir yaklaşımla hareket eden belediye, toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturarak sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştırıyor. Bu çalışmalar sayesinde sokak hayvanları, sıcak havalarda da beslenme ve su ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılayabiliyor. Duyarlı davranış için vatandaşlara da çağrı yapan  Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada “Değerli kent sakinleri olarak sizler de özellikle sıcak havalarda sokak hayvanlarına yardımcı olmak için bir adım atabilirsiniz. Evlerinizin önüne bir kap su ve mama koyarak onlarla sevginizi paylaşabilir, açlık ve susuzluk gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabilirsiniz. Bu tür küçük ama anlamlı eylemler, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye ve onlara daha iyi bir yaşam sunmaya yardımcı olacaktır. Bu tür güzel davranışlarınızı çevrenizle de paylaşarak farkındalık oluşturabilir ve diğer insanları da sokak hayvanlarına yardım etmeye teşvik edebilirsiniz. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak, toplumda daha duyarlı ve insan odaklı bir yaşam kültürünün gelişmesine katkıda bulunacaktır. Unutmayalım ki küçük bir sevgi ve yardım dokunuşuyla, sokak hayvanlarının hayatlarını kolaylaştırabilir ve onlara daha güvenli bir yaşam alanı sağlayabiliriz” ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Senem Erdem İnal