Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde 3. Otizm ve Müzik Yaz Okulunun açılış programı gerçekleşti.

10-15 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı’nda gerçekleşecek olan ‘3. Otizm ve Müzik Yaz Okulu’ açılış programı Nadime Hanım Konağı’nda açılış töreniyle başladı. Açılış Törenine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Otizm ve Müzik Yaz Okulu Düzenleme Başkanı Didem Çetinkaya, Otizmli bireyler ve aileleri de katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından Devlet Devlet Konservatuarı bünyesinde Otizmli bireylerin toplumsal hayata kazanmalarını ve özgüvenlerine ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla etkinliklere devam ediyor.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu program kapsamında açılış konuşması yaptı.

‘’OTİZMLİ BİREYLERİN AİLELERİ DESTEK PROGRAMLARI DÜZENLEYECEĞİZ’’
Otizmli bireylere zorlukların herhangi bir engel olmayacağını ifade eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ‘’ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Devlet Konservatuarı bünyesinde düzenlenen ve otizmli bireylerin sosyal, duygusal ve bilimsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla yaptığımız 3. Otizm ve Müzik Yaz Okulumuza hoşgeldiniz. Otizm doğuştan gelen yaşam boyu süren gelişimsel bir farklılık dolasıyla otizmli bireylerin özel iletişim, sosyal etkileşim ve davranışlarda zorluluklar yaşayabiliyorlar. Ancak bu zorluklar onların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve topluma katılmalarına engel değil. Müzik otizmli bireyler için hem terapi hem de önemli bir eğitim aracı. Dünyanın her tarafında uygulanan bir yöntem. Müzik, duygularını ifade etmelerine, iletişim becerilerini geliştirmeye, kendi özgüvenlerini kazanmalarını ve hayal güçlerini zenginleştirmelerine yardımcı oluyor. Bu etkinlikte bizler otizmli bireylerin müzik ile tanışmalarını, müzik yapmalarını, müzik dinlemelerini sağlayacak çeşitli atölyeler ve çalışmalar gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda seminerler ve konserlerde gerçekleştireceğiz. Ayrıca otizmli bireylerin aileleri için bilgilendirme ve destek programları düzenleyeceğiz. Özellikle ailelere teşekkür etmek istiyorum, toplumsal farkındalık oluşturması için yıllardır caba gösteriyorlar, bu cabalarınız nedeniyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz özelikle farklı coğrafyalardan buraya getirdiniz, bu bizim için çok kıymetli ‘' şeklinde konuştu.
 
Program,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun konuşmasının ardından Otizmli bireylerin müzik dinletisiyle devam etti.  Otizmli bireylerin müzik dinletilerinin ardından program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
 
Haber: Şahver Banu Çağlak