ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri ile Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Finans ve Bankacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri program akreditasyonu çalışmaları kapsamında Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erginbay Uğurlu’nun başkanlığında alan uzmanlarından oluşan 10 kişilik değerlendirme takımı tarafından saha ziyareti ile değerlendirilen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü, Finans ve Bankacılık Bölümü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 4 yıl, İktisat Bölümü ise 3 yıl süreyle akredite olmaya hak kazandı.

İlgili programların akreditasyon almasıyla birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde akredite programa sahip akademik birim sayısı 7’ye, akredite program sayısı ise 22’ye yükseldi.


Kaynak: Haber Merkezi