Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, yaprak sarmaların daha lezzetli olması ve yaprakların daha uzun süre tüketilebilmesi amacıyla kadınlara yönelik "Bağlarından Sofraya Yemeklik Asma Yaprağı" eğitimleri devam ediyor. Eğitimlere katılan Bayramiçli kadınlar, hem teorik bilgi alarak hem de bağlardan asma yaprakları toplayarak eğitimlerini tamamladılar.
 
Çanakkale'nin havası, toprağı ve farklı ekosistemiyle üretilen her ürün ayrı bir lezzet sunuyor. Kazdağları ekosistemi içerisinde bulunan Bayramiç İlçesi ise bağcılık alanında üretilen her ürünün özel bir tat kazandığı bir bölge olarak öne çıkıyor. İlçede üzümlerden ziyade asma yapraklarından da faydalanmak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalardan biri de Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Çanakkale Bağlarından Sofraya Yemeklik Asma Yaprağı" projesi.
 
"Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı çerçevesinde Çanakkale Tarım Orman İl Müdürlüğü'nün başvurusuyla Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen "Çanakkale Bağlarından Sofraya Yemeklik Asma Yaprağı" projesi kapsamında Bayramiç İlçesi'nde bir eğitim düzenlendi. Eğitime çok sayıda kadın üretici katıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve Bayramiçli kadın üreticileri, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nde uygulamalı eğitim aldı. Katılımcılar önce teorik bilgileri edindikten sonra bağlarda uygulamalı olarak asma yaprakları topladılar ve uzun süre tüketilmek üzere sakladılar. Uygulamalı eğitimlerin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak