8 Haziran'da Marmara Denizi Günü'nün kutlamaları Çanakkale Belediyesi'nin Güzelyalı Halk Plajı'nda düzenlediği etkinliklerle gerçekleşti.
 
 Marmara Belediyeler Birliği tarafından Marmara Denizi'nin korunmasına yönelik toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ilan edilen bu özel gün kapsamında, çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Marmara Belediyeler Birliği Temsilcileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı, TEMA Vakfı, Lets Do İt, Koza Gençlik Derneği, Veolia temsilcileri, Çanakkale Anadolu Lisesi, Bahçeşehir ve Doğa Koleji öğrencileri katıldı. Etkinlik, kıyı temizliğiyle başladı ve katılımcılar Güzelyalı Halk Plajı'na atılan atıkları temizledi.

Marmara Denizi Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale'nin Endemik Kuşları Sergisi ve ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nin Çanakkale Boğazı Deniz Ekosistemi Video ve Görsel Gösterimi de Güzelyalı Halk Plajı'nda yer aldı. Etkinlik katılımcıları, Çanakkale'ye özgü endemik türlerin yer aldığı kuş fotoğrafları sergisini ilgiyle gezdi ve Çanakkale Boğazı Deniz Ekosistemi videolarını büyük bir beğeniyle izledi.

Etkinlikte, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri ve ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar açılış konuşması yaptı ve 8 Haziran Marmara Denizi Günü hakkında bilgilendirme yaptı. Etkinlik sırasında Milli Dalgıç Bilge Çingigiray, Çanakkale Belediyespor Yüzücüleri ile birlikte dalış gerçekleştirerek denizden getirdiği içinde inci bulunan bir istiridyeyi Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş'a takdim etti ve kentin Marmara'nın İncisi olduğunu vurgulandı.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak