Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından faaliyetlerini yürüten Çocuk Kültür Evi Nisan ayı etkinlikleri çerçevesinde çocukların kabiliyetlerini yükseltmek için etkinliklerini sürdürüyor.

Bu Hafta Çocuk Kültür Evi’nde yönetmenliğini Enrico Casarosa yaptığı, Senaristliğini Jesse Andrews ve Mike Jones’un yaptığı Luka Filmi çocukların karşısına çıkacak.

‘’Film Günleri ‘’ etkinliği kapsamında çocukların eleştirel düşünme becerilerini geliştirebilmesi, hayal güçlerini harekete geçirmek ve daha yaratıcı olmalarını sağlamak amacıyla etkinliklerini sürdürüyor. Çocuk Kültür Evi’nde her hafta çocuklarla birlikte film izleme etkinliğinde hikaye ve olay örgüsünün yorumlandığı ve müziğinin incelendiği bir film okuma formatı yapılıyor.

LUKA
Luka, arkadaşı ALberto ile macera dolu bir yaz geçiren Luka'nın hikayesini konu ediyor. Küçük bir çocuk olan Luka, yaz aylarını İtalyan Rivierası’nda makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luka bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşı Alberto paylaşır. Ancak çok geçmeden ikili hayatlarıyla ilglili önemli bir sırrı keşfeder. Luka ve Alberto, okyanus yüzeyinin hemen altında bulunan başka bir dünyadan gelen deniz canavarlarıdır.
Çocuk Kültür Evi’nde 12 Mayıs Cuma günü saat 15.30’da yapılacak ‘’Film Günleri ‘‘nde bu hafta çocuklara Luka filmi izletilecek.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak