Çanakkale’nin gündeminde günlerdir yer alan Orman Kampının konut alanına çevirilmesi ve Kamu Kampüsü ile ilgili Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ilk kez konuştu. Mayıs Ayı Belediye Meclisinde konuşmalarına başlayan Gökhan, Orman Kampının yerine konut yapılması plan tadilatı için getirilen projelerin askıda olduğunu söyledi. Kent gündemini meşgul eden Orman Kampı ve Kamu Kampüsü yer tahsisleri nedeniyle yürümediğine dikkat çekti.

Orman Kampının konut alanına çevirilmesi ve Kamu Kampüsü ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gökhan, “Birinci konu orman kampı konumuz var. Orman kampı daha doğrusu orman kampı için Çanakkale Belediyesine bir plan tadilatı geldi. Bunu Özelleştirme İdaresi yapmış. Çünkü orman kampı Özelleştirme İdaresi'ne verilmiş ve Özelleştirme İdaresi bunu bir plan tadilatı yapmış. Orası planda konaklama alanı olarak geçiyor.  İdare de bu 36  konut alanına çevirmek üzere bir plan tadilatı yapmış Ve bizim Çanakkale Belediyesine getirmiş. Şu anda askıda.  Biz o askıdaki süreçte tabiatıyla itirazımızı yapacağız çünkü orası halka ait bir alandır. En azından oradaki oturanlar onun önünden içinden yararlanmaktadır. Sonuç itibariyle böyle bir oranda o alanın imara açılmasını bizim ‘evet’ dememiz söz konusu değildir. Bunu size bilgi olarak sunuyorum” dedi.  
 
‘’BURADA GELEN BİR ÖN PROJE’’
Açıklamalarının devamında Başkan Gökhan,“Ticaret ve Sanayi Odası haftalardır hatta aylardır iki ay üst üste yanılmıyorsam Karayolları'nın içine yapılması söz konusu olan bir kamu kampüsü konusu var. Yani Valilik hizmet binası diyelim ona. Adı o doğrusu. Burada çeşitli kurumların bir arada toplanacağı bir alan. Bu alanla ilgili tartışmaları da ben hiç devreye girmedim ama gündeme geldiği için Çanakkale Belediye Meclisi'ni bilgilendirmek zorundayım. Yani ‘ne oldu bak burada bir şey diyor sen ne yapıyorsun? Ne oluyor? Diye ruhsat mı veriyorsun, verdin mi?’ gibi bir soru olabilir diye size anlatıyorum. Burada gelen bir ön proje vardı. Bu ön proje kurula gitmek üzere hazırlanmış idi. O da orada bir inşaat yapılabilir mi? Anlamında çünkü Halk bahçesinden cephe aldığı için biliyorsunuz. Kurula gittik ve Kurul ‘bizce burada yapı yapılmasına bir engel yok’ dedi. Otopark sorunu hakkında da bilgileri dile getiren Başkan Gökhan, Şu anda gelen giden bir ruhsat talebi yok. Neden yok? İki nedenden dolayı yok. Karayollarına tahsisli bir alan. Planda öyle yazıyor Karayollarının bu alanı terk etmesi lazım, kamuya yani Milli Emlak’a teslim etmesi lazım. Buraya bir işlem yapamıyorlar çünkü hak sahibi kara yolları. Daha henüz o hakkı devralmamıştır. Dolayısıyla böyle bir ruhsat talebinde bulunamamalarının nedeni o. Nereden biliyorsun? Çünkü imar müdürlüğüne özel arandığında ya ruhsatla ilgili Vali Bey sordu tam sorabilir ama siz bu konuda Karayollarından yani ya devralacaksınız ondan sonra ruhsat getireceksiniz ya da ruhsata Karayolları müracaat edecek kamu binası itibariyle’’ dedi. Bu işin bir başka boyutu var. Orada da biliyorsunuz her binada olduğu gibi o bina için belli bir miktarda otopark ayrılması lazım. Şu an itibariyle gelen ön projede otopark sayısı yetmiyor. Ha onun altına bir otopark olabilir. O sayı tutturulabilir. Bu mümkündür. Bize gelen ön projede bir yandaki parselin, yani hastanenin içinde otoparklar gösterilmiş. Bunu göstermeleri mümkün orası ayrı bir parsel.4,3 her neyse. Orası çok önemli bir kavşak, iki tane okul var.  Artı burada defterdarlık dahil, bütün kurumlar buraya gelecek.  Karayolları ilgilisine sordum ‘Ne oldu, siz ne yaptınız?’ dedim. TOKİ Adliyenin yanında defterdarlığın bir yeri vardı orayı verecekti ve takas yapılacaktı. Ancak Henüz takas yapılmamış. Dolayısıyla şu an itibariyle kamu kampüsü süreci yürümemekte durmakta. Ama bu bilgiyi ben aktarayım. Yarın ilave konular gelirse bunu ayrıca burada değerlendiririz. Bilgi vermek istedim sadece Ticaret Odası ‘ya biz dedik kimse ilgilenmiyor’ der. Bilgi olmadan ilgilenmek yanlış olur. İstemez yük şeklinde değil. Yasal prosedürleri konuşmamız lazım” şeklinde konuştu.
 
Haber: Veysel Salkın Akın