Ayvacık Belediye Meclisi tarafından alınan karar neticesinde turizm tesisine yakın alanda denize cephesi ve önünde kumsalı olan bir arazi kiralanacak.
     Son yıllarda Yunanistan’ın Midilli adasına geçiş güzergahı olarak kullanılan Ayvacık ilçesine bağlı Kadırga koyunda Ayvacık Belediyesi tarafından izci ve gençlik kampı yapılması tarafından girişimlerde bulunuldu.
     Ayvacık Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda alınan karar gereği Kadırga Koyunda Ayvacık Belediyesi’ne ait turizm tesisi kampa çevrilecek. Turizm tesisine yakın alanda denize cephesi ve önünde kumsalı olan bir arazi kiralanacak.
     Behramkale Kadırga mevkiinde Ayvacık Belediyesi’ne ait günübirlik turizm tesisimizin deniz kıyısına Ayvacık-Ayvalık ve Ayvacık Yunanistan Midilli adasına geliş ve gidişler için Çanakkale Valiliğimiz ve İçişleri Bakanlığımız nezdinde çalışmalarımız devam ettiğinin belirtildiği kararda yapılması planlanan proje sadece yolcu taşımacılığına yönelik olup, gitmek üzere gelen yolcular ile tesisimize gelen yolcuların araçları için otopark ihtiyacını karşılayacak, Günübirlik Tesisimizin önü kayalık olduğundan denize girilmemekte, ahşap iskelenin bittiği noktada deniz derin olduğundan yüzme bilmeyenler için tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.
     İlçede bulunan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için Ayvacık Belediyesince yaz ayları ve okulların kapalı olduğu dönemlerde, dönemsel olarak (belirli süreli)   izci ve gençlik kampı yapılması, kamp süresince öğrencilerimizin spor, doğa yürüyüşü, sağlık ve eğitimleri için denizden faydalanmalarını sağlayacak, mevcut tesisimize yakın, bu mevkide denize cephesi ve önünde kumsalı olan bir arazi kiralanmasına karar verildi.
 


Kaynak: İHA