AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yaptığı açıklamada, Ayvacık’ta artan nüfusla doğan ihtiyaçları doğrultusunda 12 derslikli bir ilkokul yapılması projesini Milli Eğitim Bakanlığının 2016 yatırım programına alındığını bildirdi.
Başkanvekili Turan, 4 bin 500 metrekare alana sahip, 12 derslikli ilkokul projesinde, 2 laboratuvar, beden eğitim ve çok amaçlı salon, müzik dersliği, çok amaçlı oda, rehberlik odaları, teknoloji tasarım atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, kantin ve kütüphanenin yer alacağını belirtti. Turan Ayvacık’ın yanı sıra Ezine’ye de bir ilkokul yapılacağını ifade etti.
Turan, şunları kaydetti:  "Kısa sürede ihalesi yapılacak olan projeleri Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi yürütecek. 14 yılda eğitimde yapmış olduğum devrim niteliğinde adımları okullarımızın standartlarını yükselterek, fiziki şartları iyileştirerek sürdürüyoruz. Mahallelerimizdeki artan nüfusla beraber ortaya çıkan okul ihtiyaçlarımızı bakanlık yetkililerine her fırsatta dile getiriyor, yatırım programına alınması için ısrarcı oluyoruz. Yeni okullar, fiziki ve teknolojik imkanların artması, yükselen standartlar inanıyorum ki, Çanakkale'mizin eğitim alanındaki başarısına da yansıyacak. Ayvacık ve Ezinemize hayırlı olsun."
 


Kaynak: İHA