Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mesut Kasap Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü tarafından yapılacak maaş promosyon ihalesine ilişkin açıklamalarda bulunarak,"Personelin mağduriyetinin giderileceği rakamlara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.
 
Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; ÇOMÜ Rektörlüğü 3 Şubat Cuma günü Rektörlük Senato Salonu’nda maaş promosyon İhalesi gerçekleştiriyor. İhaleye Çanakkale’de faaliyet gösteren bütün bankaların davet edildiği öğrenildi.
 
ÇOMÜ Rektörlüğü Temmuz 2021’de Ziraat Bankası ile kişi başı 6,700 TL ödeme esaslı bir 4 yıllık maaş promosyon protokolü imzalamıştı. ÇOMÜ personeline kişi başı 6,700 TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Maaş protokolünün 1.5 yılı geride kalırken ülkedeki ekonomik gelişmelerle birlikte diğer kurumlar bankalarla yüksek rakamlı anlaşmalar yapması üzerine ÇOMÜ maaş protokolünün güncelliğini yitirdiği düşüncesi oluştu. Bunun üzerine Rektörlük Ziraat Bankası ile yapılan maaş ödeme protokolünü feshetmiş ve Eylül 2022’de yeni bir ihale gerçekleştirilmişti. İhale, bankalardan gelen tekliflerin çok düşük kalması nedeniyle Rektörlük tarafından iptal edilmişti. İhaleye AK Bank, QNB Finansbank, Halk Bankası, Yapı Kredi Bankası ve İş Bankası katılmış, İş Bankası 3 yıllık maaş ödemesi karşılığında kişi başı 25 bin 250 TL teklif de bulunmuştu. Yeni ihalenin ise 3 Şubat 2023 tarihinde yapılacağı öğrenildi. Yeni ihalede maaş promosyon ödemesi için alt limit rakamı olacağı ifade edilirken, ihale sonucunda diğer kurumların güncel maaş promosyon ödemelerine yakın bir rakam beklentisi bulunuyor.
 
Konuyla ilgili konuşan üniversitede yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mesut Kasap şunları söyledi: “Üniversite tarafından mevcut maaş promosyon sözleşmesi olan Ziraat Bankası’na yeni bir teklif sunulduğunu ama şu ana kadar herhangi bir dönüş yapılmadığını biliyoruz.  Son 6 aydır süreci yakından takip ediyoruz. Bu anlamda üniversite personelinin bu konudaki mağduriyetinin son bulması için şehrin önde gelen siyasilerinden destek talebinde de bulunduk. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne konunun iletildiğini de biliyoruz. Bu bağlamda yeni ihale sürecinde üniversite personeline diğer kurumlardaki güncel rakamların gözetileceği ve nihayetinde personelin mağduriyetinin giderileceği rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. Üniversitede yetkili tek sendika olarak süreci yakından takip ettiğimizi ve personelin menfaatlerini gözetmeye kararlı olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”
 
Haber Merkezi