Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 8. Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda üniversiteler kategorisinde 7 ülke arasında birinci olarak altın madalyayı Çanakkale’ye kazandırdı.
 
8. Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’na 3 kişilik bir ekip ile katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBY) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök önderliğindeki 4. Sınıf öğrencisi üç genç şef adayı Burak Saygı, Akıl Yunus Yurtman ve İlker Güler birinci olarak büyük bir başarıya imza attılar
 
Cumhurbaşkanlığı Himayesinde düzenlenen 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, 24-27 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Sürdürülebilir Ticaret İçin: Global Helal Endüstrisinin Gelişimini Tüm Yönleri ile Keşfedin’ mottosuyla yapılan etkinlik kapsamında 350’ye yakın genç aşçı ile yarışan ÇOMÜ’lü genç gastronomlar, Üniversiteler kategorisinde 1. olarak, altın madalyayı Çanakkale’ye kazandırdı. Jürisinde 25 farklı ülkeden 100’e yakın uluslararası şefin yer aldığı Uluslararası Aşçılık Şampiyonası’nda ödül alan Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök önderliğindeki ÇOMÜ GUBY 4. Sınıf öğrencisi üç genç şef adayı, Burak Saygı, Akıl Yunus Yurtman ve İlker Güler, tarifleri ile beğenileri üzerine çekti.
 
TÜM ÇANAKKALE’NİN GURURU OLDULAR
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici; “Büyük özveri ile yarışmaya hazırlanan ve üniversitemize birincilik ödülü kazandıran öğrencilerimiz, yalnızca okulumuzun değil aynı zamanda tüm Çanakkale’nin de gururu olmuştur. Öğrencilerimiz yarışmada ÇOMÜ’yi temsil etmenin yanı sıra, dört yıl boyunca aldıkları eğitim sonucunda kendi öz geçmişlerine yazabilecekleri önemli bir başarının da altına imza atmıştır. Kendilerini gönülden kutluyoruz ve başarılarının daim olmasını diliyoruz” dedi.
 
ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şampiyon öğrencileri etkinliğe, Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Yazar ve Ögr. Gör. Zeynep Ceren Akkök ile katıldılar.
 
Haber Merkezi