Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi kapsamında Çanakkale’de yeni TOKİ konutlarının, Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki alanda yükselmesi planlanıyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen ‘Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi’ hakkında Çanakkale İskele Meydanında konuşlanan mobil araçla vatandaşlara yönelik ‘Sosyal Konut Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği’ başlatıldı. 2 gün sürecek etkinlikte kent sakinleri, sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak, konutları detaylı bir şekilde fırsatı buluyor
 
Çanakkale’de gerçekleşen etkinliğe ilişkin bilgi veren TOKİ Uzmanı Mehmet Öç, vatandaşları bilgilendirmek için kentte bulunduklarını ifade ederek, ‘İlk evim’, ‘ilk arsam’ ve ilk işyerimle ilgili vatandaşlarımızın kafasında oluşan veya cevabını bekledikleri sorulara cevap vermek için buradayız. Genellikle konutlarla ilgili sorular geliyor. Çanakkale merkezde organize sanayi bölgesinde 370 adet konut yapacağız. Konut başvuruları 31 Ekim’de bitti. Arsa ve işyerleri için 4 Kasım’a kadar e-Devlet üzerinden, 7 Kasım’a kadar da banka üzerinden başvurular yapılabilecek. Konut başvurularına şartlara uyan kişiler için büyük ihtimalle Şubat’ın 1’i ile 3’ü arası bu bölgede kuraları çekeceğiz. Konut belirleme kurası değil, hak sahipliği belirleme kurası çekilecek. Hak sahipliği kurasından sonra da, kurada hak sahibi olamayan kişiler ya IBAN’larına ya da bankaların ilgili şubesine ya da ATM’ye giderek T.C. kimlik numaralarını girerek başvuru bedellerini geri alacaklar” açıklamasında bulundu.
 
İskele Meydanındaki ‘Sosyal Konut Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği’ için gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen ise gazetecilere yaptığı açılamada, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinde Çanakkale'mizde toplam 1250 konut satışa sunulacak. 1250 hak sahibi olacak. Ayrıca Çanakkale merkezde 3 bin 500 toplam arsa satışı olacak. Bunlar da Çanakkale merkezde organize sanayi bölgesinin karşısındaki alanda planlanıyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor şuan" dedi.
 
Enishan KESKİN