Özellikle kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlar, soluğu mavi bayraklı Kepez Belediyesi Halk Plajı'nda alıyor.
Çanakkale Merkeze bağlı Kepez Beldesi, Kepez Belediyesi Halk Plajı'nda yerine getirilmesi istenilen 33 kriterin ardından 12 Temmuz 2016'da Mavi Bayrak alınmıştı. Şimdilerde havaların da sıcak olması nedeniyle tatile çıkamayan Çanakkale ve Kepezli vatandaşlar soluğu Kepez Belediyesi Halk Plajı'nda alıyor.
Çanakkale Boğazı Güneyi'nde yer alan plaj, çevresinin açık olması nedeniyle biraz rüzgarlı olsa da temizlik açısından oldukça kaliteli. Dip akıntısının da yer aldığı boğazda deniz kendi temizliğini sağlarken, sahile vuran pislikler ise belediye ekiplerince temizleniyor.
Kepez Beldesi'nde denizin çok temiz olduğunu belirten Ressam Aynur Çalışkan (55), "Denizimiz çok güzel fakat çok rüzgarlı. İlk gelişim benim denize. Kepez Belediyesi'nin denizi de sahili de çok güzel. Bayıldım yani. Gerçekten su çok güzel ve temiz. Kirli falan değil çok güzel. Mavi bayrak almış çok sevindim" dedi.
Mavi bayrağa insanların daha çok ilgi gösterdiklerini belirten Cankurtaran Tamer Ceylan (28) ise "Kepez Belediyesi Halk Plajında iki yıldan beri cankurtaran olarak görev yapıyorum. Mavi bayrağa insanların daha çok rehavet gösterdiğini gördük. Denizin temizlik oranı on beş günde bir denetleniyor. 15 günde bir gelip su alıyorlar. Denizin temizliğine göre bize bilgi veriyorlar. Bizde halkımıza bilgi veriyoruz. Bu sene daha değerlendi Kepez Belediye Halk Plajı. Biz de elimizden geldiği kadar temiz tutmaya çalışıyoruz. Halkımızda rehavet gösteriyor, biz de buna seviniyoruz tabi ki" diye konuştu.

"Mavi bayrağı hak eden bir plajımız var"
Kepez Belediyesi Halk Plajı denizinin dip akıntısı olması nedeniyle boğaz bölgesinde en temiz olan noktalardan biri olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, "Kepez Halk Plajı bu sene mavi bayrak aldı. Türkiye'nin 444'üncü mavi bayrağıydı. Ayın 12'si itibariyle aldık. Bizim plajımız doğal bir plaj. Belli bir mesafeden boğaz akıntısı geçtiği için suyun en temiz olduğu boğazda nadir noktalarından veya birçok noktasından biri mi diyeyim? Ama mavi bayrağı hak eden bir plajımız var. Yaklaşık 15-16 yıldır mevcut bu alan da plaj devam etmekte. Yeni düzenlemeler yaptık. Biraz çim diktik, parke taşlar döşedi, çadır yerlerini biraz daha düzenli hale getirdik. Plajımızda wi-fi sistemimizle internet bağlantımız var. Kameralarla güvenliği sağlanmakta. Gene mavi bayrak esaslarından biri olan cankurtaranımız var. Keyifli. Deniz kıyısında bir beldeyiz. Tanrının vermiş olduğu bu nimetlerden, güneşten, kumdan, denizden halkımızın faydalanması için bizde aracı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Çanakkale'de 10 mavi bayrak var
Çanakkale'de 2016 yazı için toplam Mavi Bayrak sayısı Kepez Belediyesi Halk Plajı ile birlikte 10 oldu. Sahilinde Mavi Bayrak dalgalanan tesisler ise şu şekilde sıralandı:
Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi'nde Küçükkuyu Belediyesi Mıhlı Halk Plajı ve Club Hotel Gültur, Palace Hotel Olive Odore, Assos'ta, Assos Eden Gardens Hotel, Club Hotel Albena, Assos Eden Beach Hotel, Assos Park Hotel, Assos Nazlıhan Spa Hotel (hepsi tek bayrak altında), Ezine İlçesine bağlı Geyikli Beldesi'nde, Geyikli Belediyesi Halk Plajı, Çanakkale Merkezde, Kepez Belediyesi Halk Plajı, Çanakkale Barış Halk Plajı, Gökçeada İlçesinde, Gökçeada Sörf Eğitim Merkezi & Oteli ve Biga İlçesine bağlı Karabiga Beldesi'nde, Karabiga Belediyesi Halk Plajı.


Kaynak: İHA