Bozcaada’da bulunan Sulubahçe ve Habbele koylarının ihaleye çıkarılmasının iptalinin ardından Gökçeada’da bulunan Laz koyu ve Gizli liman sahillerinin de ihaleye çıkarılacağı ifade edilmişti. Bozcaada’da olduğu gibi Gökçeada’da büyük tepki çeken sahillerin ihalesi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın girişimleri sonucu iptal edildi.

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından Gökçeada ile ilgili açıklamalarda bulunan Turan:” Gökçeada’mız da da Sahil İhalesi Olmayacak; AK Parti İlçe başkanımızın ve meclis üyelerimizin ve bazı muhtarlarımızın talebi doğrultusunda konuyu ilgililerle görüştük. Belediye Başkanı Sayın Ünal Çetin'le konuyu değerlendirip Sayın Başkanla Bakanlık yetkilileri bir araya getirdik. Sonuç olarak yerel yönetimin söz konusu sahillerde betonlaşma/işletme yapmaması ve bakanlığın buraları denetlemesi kaydıyla gündemdeki ihalelerin iptali sağlandı. Gökçeada’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Çetin’den teşekkür mesajı
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’de Laz Koyu ve Gizli liman sahillerinin ihalesinin iptalinin ardından sosyal medya hesabında bir teşekkür mesajı yayınladı.

Çetin mesajında:” Siyasetin Ülke, millet için yapıldığının bugün açık örneğini bir kez daha gördük. Yerelin, halkın taleplerinin Ankara’da karşılık bulması çok önemliydi. Bu noktada yerel Yönetimden gelen Çevre Şehircilik Bakanı Sayın ÖZHASEKİ' ye yereli dinleyen ve çözüm üreten bir kadro kurduğu için minnettarız. Bu konuda bizi dinleyen ve çözüm üreten tabiat varlıkları genel müdürü sayın TEKİNSOY'a ve Çanakkale’nin problemlerinin çözümü noktasında Adaları ve adalıları yalnız bırakmayan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Beye teşekkür ederiz. Laz koyu ve Gizli liman sahillerinin ihalesi iptal edilmiştir. Bu sahiller kesinlikle işgal edilmeyecek ve halkın plajı olarak kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Boğaz Gazetesi