Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce uygulamaya konan ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Proje’ yarışması kapsamında ülke genelinde düzenlenen ‘Bana AB’yi Anlat’ konulu resim, öykü ve slogan yarışmalarına katılan öğrencilere, İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene; Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Maarif Müfettişleri Başkanı Ömer Karabay, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı, Şube Müdürleri, Okul/kurum yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yoluyla arttırma amacını taşıyan proje kapsamında düzenlenen yarışmada öğrenciler Avrupa Birliği’ni resim, öykü ve sloganlarla anlattılar. Dereceye giren öğrencilere, öğrencilerin eğitim gördükleri okulların müdürlerine ve danışman öğretmenlere ödülleri; İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara bisiklet, üçüncü olanlara satranç takımı hediye edildi. İl yarışmasında dereceye giren ve her dalda birinci olan öğrenciler, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 25-26 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Ödül Töreni’ne katıldılar. Türkiye çapında dereceye giren ilk 3 yarışmacı daha sonra belirlenecek bir Avrupa Birliği ülkesine çalışma gezisine gidecek.


Kaynak: İHA