Zirve ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, “29-31 Mayıs 2022 tarihlerinde Değerli Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında heyet olarak Avrupa-Akdeniz Ekonomik Ve Sosyal Konseyler Zirvesi’ne katılım için Marakeş’e geldik.

Avrupa-Akdeniz Ekonomik ve Sosyal Konseyler ve Benzer Kurumlar Zirvesi, Akdeniz bölgesindeki örgütlü sivil toplumu etkileyen ana konuların daha iyi anlaşılmasını ve karşılaştıkları ortak zorlukları tartışmayı amaçlamakta. Etkinlik, Akdeniz için Birlik üyesi ülkelerden çeşitli ekonomik ve sosyal konseyler veya benzer kurumlar, işveren temsilcileri, sendikalar, diğer ekonomik ve sosyal çıkar grupları ve STK'lardan yaklaşık 120 katılımcıyı bir araya getirdi. Bu yıl, değişim COVID-19: Avrupa-Akdeniz bölgesinin yeniden inşası ve dayanıklılığında sivil toplumun rolü konusuna odaklandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa-Akdeniz Ekonomik ve Sosyal Konseyler Zirvesinde, Türkiye ile AB arasındaki afet yönetiminde işbirliği konusundaki görüşlerini aktardı” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi