Hain kalkışmanın yaşandığı kara geceden bu yana Menderes Parkında aralıksız gerçekleşen Milli İrade nöbetlerinde, 1 Ağustos pazartesi gecesi Çan Gençlik Derneğinin düzenlediği programla tüm Çanlılar Milli duyguları coşkuyla yaşadı.
 
Program, üzerlerinde al bayrak, içlerinde Çanakkale Ruhunu taşıyan gençlerin sahneye çıkarak, tüm Çanlılarla birlikte İstiklal Marşımızı okumasıyla başladı. Programın devamında Kuran-I Kerim tilaveti ve Çan Müftüsü Hüseyin İLBAY Hoca'nın yaptığı dua yer aldı. Hep bir ağızdan yükselen aminler Çan semalarını doldurdu.
 
Daha sonra Çan Gençlik Derneği Başkanı Kadir İbrahim Dönmez yaptığı konuşmada;“ 15 Temmuz akşamı hepimiz için karanlık bir akşamdı. Askerimizin içine sızmış cuntacılar ülkemizin geleceğine hançer saplamak istediler. Ama o gece hep birlikte meydanlardaydık, o gece Milli İradeye, demokrasiye hep birlikte sahip çıktık. 15 Temmuz; Şerife Teyzelerin, bir yılık mahsulünü yakan amcaların destanıdır, 15 Temmuz; yüce Türk Milletinin destanıdır. Bu demokrasi meydanından o gece ellerinde Kur'an, gönüllerinde dua olan annelerimize seslenmek istiyorum. Sizlerin içi rahat olsun. Bizler bu cennet vatan için canını vermeye hazır yüz binlerce genciz. Sözlerime son verirken bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 15 Temmuzda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
Milli İrade nöbetlerinin başladığı ilk günden bu yana sürekli meydanlarda ve halkıyla beraber en ön saflarda yer alan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu duygu ve düşüncelerini paylaşarak tüm Çan halkına seslendi. Başkan Kuzu;“ Bu meydanlarda AK Parti'lisi, CHP'LİSİ, MHP'LİSİ herkes burada. Velhasıl millet var burada, halk var burada ve biz hep birlikte burada bir duruş sergiliyoruz. Bu akşam da bu genç kardeşlerimiz güzel bir program organize etti. Başta Çan Gençlik Derneği Başkanımız İbrahim kardeşime ve gençlerimize böyle güzel bir hassasiyet gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Paralel terör çetesinin hainliklerini biliyoruz ve şimdi de onların dış uzantılarını hep birlikte görüyoruz. Mesela Fransa'da saldırı oldu tüm dünya liderleri basın açıklaması yaptı, saldırıyı kınadı. Bakın, bizim ülkemizde devletimize kastettiler bayrağımızı indirmeye ezanlarımızı dindirmeye çalıştılar dünya liderlerinde bunu lanetleyen protesto eden kimse olmadı. Cumhurbaşkanımızın da söylediği bu iç ve dış düşmanları bu millet gördü ve 15 Temmuzda meydanlara indi. Bu duruşumuz tarihe geçecektir.” dedi.
 
Genç sanatçıların icrası ile gönüllere kah coşku kah huzur nakşeden ilahi dinletisi büyük ilgi toplarken, Çanakkale Mehteranıyla Milli dirilişin ayak sesleri, yine Çan Meydanlarında yankılandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi