Troya ve Bozcaada'nın kadim ilişkisinden ilham alan sanatçılar, eserlerini Troya Müzesi sergi salonunda sergileyerek bu önemli bağı sanat yoluyla kutladılar.

Sergide yer alan eserler, Troya'nın tarihi ve efsaneleri ile Bozcaada'nın doğal güzelliklerinden esinlenerek oluşturulmuştu. Sergi, müze müdürü Rıdvan Gölcük'ün yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Gölcük, "Tenedos-Bozcaada'nın kültürel anlamda hak ettiği yeri bulması için çaba gösteriyoruz. Bu sergiyle birlikte, kültürler arası etkileşimin artmasını ve geçmiş ile bugünü birleştirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Troya Kazı Başkanı Rüstem Aslan da çağdaş sanat eserlerinin arkeoloji müzelerindeki yerinin önemine vurgu yaparak, sanatçıların yorumlarının ve bakış açılarının değerli olduğunu belirtti. Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ise Truva ile Bozcaada arasındaki binlerce yıllık ilişkiye dikkat çekerek, bu serginin önemine vurgu yaptı ve gelecekte bu iki kültürü daha da yakınlaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sergi, açılış konuşmalarının ardından davetliler tarafından ilgiyle gezildi. Sanatseverler, Deniz Barlas Velioğlu, Dilara Koloğlu Selçuk, Erdal Sezer, Ezgi Yemenicioğlu Negir, Halil Yavuz Ertürk, Meliha Coşkun, Mert Karaçıkay, Nilgün Akyol, Sibel Güler ve Zulal'in eserlerini büyük bir hayranlıkla incelediler. 'Yerinde Esen Yeller' sergisi, Troya Müzesi 111. Yıl Sergi Salonu'nda 25 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak.


Kaynak: Şahver Banu Çağlak