Nefis Yemek Tarifleri mutfağının çok beğenilen birbirinden değişik köfte tarifleri ile hazırlanan muhteşem listesi huzurlarınızda!
 
Özel seçilmiş 43 farklı köfte tarifleri içeren bu listede hangi yemekler var dersiniz? Kiremitte soslu köfteden İzmir köfteye, patlıcanlı köfteli kebaptan nefis ızgara tadında mangallık köfteye ağız sulandıran köfte tarifleri adeta yıldızlar geçidi gibi! Tamamı denenmiş lezzet garantili köfteli tarifler, günün menüsüne köfte eklemeyi düşünenler için benzeri olmayan bir tarif arşivi niteliğinde! 
Tavuk ve et köfte tarifleri, doyurucu patatesli sulu köfte tarifi, sebzeli köfte çeşitleri, köfteli kebap tarifleri ve çok daha fazlası için en doğru adrestesiniz. Damak tadınıza en uygun köfte tarifini listeden seçip videolu, resimli ve püf noktalı anlatımları sayesinde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
 

 
43 Farklı Pratik Köfte Tarifi
 
Nefis Yemek Tarifleri ailesinin maharetli mutfaklarında pişen köfte tarifleri ile özel bir seçme ile oluşturulan farklı pratik köfte tarifleri listesi nefis yemek tarifleri sitesinde!
 Gün içinde akşam menüsü için ana yemeği köfteye ayırmak istiyor; fakat işe nereden başlayacağınızı nasıl bir tarif hazırlayacağınızı bilemiyorsanız bu liste kurtarıcınız olacak!
 Kalabalık aile sofraları, misafir davetleri, iftar yemekleri için menünüze çok yakışacak değişik köfte tarifleri, takipçilerimiz tarafından binlerce kez deftere eklendi ve lezzet onayı verildi!
 Siz de köftenin taçlandırdığı enfes ana yemekler hazırlamak için bu listeyi bir yerlere not edebilir; a’dan z’ye köfte çeşitlerini içeren nefis bir arşive sahip olabilirsiniz.
 

 
Köfte Hazırlamanın Fark Yaratan 10 Nefis Püf Noktası
 
Köfte tarifleri, Türk damak tadı ve yemek kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alır; öyle ki her evin mutfağında belirli aralıklarla muhakkak pişer. Ev mutfağı dışında ülkemizin pek çok ilinde de meşhur köfte tariflerinin değişik versiyonlarıyla karşılaşmışsınızdır.
 
Peki, her denemede aynı lezzetli sonuçları veren, yumuşacık tam tadında nefis köfte tarifleri nasıl hazırlanır? İşte yanıtı!
 

  1. Köftenin ana malzemesi olan kıyma seçimi lezzetli bir köftenin temel taşıdır. Her zaman alışveriş yaptığınız bir kasap varsa etinizi buradan temin edin.
  2. Köfte kıyması nasıl olmalı? Köfte ne çok kuru ne de fazla yağlı olmalıdır. Bunun için yağsız dana eti (kaburga üzeri) ve az yağlı kuzu döş eti karışık hazırlanmalı, 2 kez çektirilmelidir. Yağlı kuzu döş etini dana etinden daha az (%20 - %30 miktar yeterli) yaptırabilirsiniz. Böylece orta dereceli bir yağ oranı elde etmiş olacaksınız.
  3. Soğan ilavesi köftenize lezzet katan bir diğer detaydır. Ancak soğanı eklerken suyunu iyice sıkmış olmanız gerekir. Soğanı rendelerseniz dişe daha az gelir; rendeniz yoksa çok ince kıyabilirsiniz.
  4. Pek çok köfte tarifi için ekmek ya da galeta unu kullanılır; bunun amacı köftenin formunu korumasıdır. Bu aşamada köfteye ekmeğin içini eklemelisiniz. Bu oran kıymanın çeyreği kadar olmalıdır.
  5. Köfte baharatları ile lezzetini taçlandırır. Damak tadınıza göre tuz, karabiber dışında, eşit oranda kimyon, pul biber, toz kırmızı biber, yenibahar ilave edebilirsiniz.
  6. Köfteyi elinizle iyice yoğurmanız köftenin kıvamı ve lezzetin iyice birbirine karışması için çok önemlidir. Soğan ve kıyma kokusundan hoşlanmıyorsanız eldiven kullanabilirsiniz; ama elinizle yoğurmaktan kaçınmayın.
  7. Yoğun et lezzetini seviyorsanız hiç ekmek eklemeyebilirsiniz; fakat kıvam alması için köfteyi daha uzun yoğurmanız gerekecek.
  8. Yumurta köftenin içinin nemli olması ve şeklinin bozulmaması açısından eklenmelidir. Eğer köftedeki yumurta kokusundan rahatsız olursanız az miktar süt ekleyebilirsiniz.
  9. Yoğurma işlemi sonrası eti dinlendirmek gerekir. Vaktiniz varsa 1 gece önceden köftelerinizi buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletebilirsiniz. Eğer bu kadar uzun vaktiniz yoksa yarım saat ya da 1 saat dolapta dinlendirmek köftenin toparlanması için yeterli olacaktır.
  10. Köfteleri pişirmeden önce döküm tavanın altını iyice açıp kızdırın. Köfteleri tavaya attıktan sonra altını kısın ve ağır ağır pişirin. Afiyet olsun!
 

 
Hangi Köfte Kaç Kalori?
 
Her yaştan seveni çok, farklı damak tatlarına uyarlanabilen köfte tarifleri ev mutfağından lokanta menülerine, ülkenin dört köşesinde oldukça meşhur. Peki, en sık tüketilen köfte çeşitleri kaç kalori?
 
?       1 adet ızgara köfte: 50 kalori
?       1 adet İnegöl köfte: 60 kalori
?       1 adet Akçaabat köfte: 70 kalori
?       1 adet Tekirdağ köfte: 45 kalori
?       1 adet kadınbudu köfte: 85 kalori
?       1 porsiyon sulu köfte: 268 kalori
?       1 porsiyon İzmir köfte: 192 kalori
?       1 porsiyon pideli köfte: 409 kalori
?       1 porsiyon köfteli patlıcan kebabı: 282 kalori
?       1 porsiyon terbiyeli köfte: 255 kalori
 

 
Farklı, Pratik Köfte Tarifleri Listesinde Hangi Tarifler Var?
 
  1. Köfteli Patlıcan Bohçası
  2. Patates Püreli Köfte
  3. Pideli Köfte
  4. Kadınbudu Köfte
  5. Kaşarlı Tavuk Köfte
  6. Patatesli Sulu Köfte
  7. Kıbrıs Köftesi
  8. Fırında Köfte Patates
  9. Fırında Patatesli Top Köfte
  10. Kiremitte Köfte
  11. Fırında Soslu Köfte
  12. Kiremitte Soslu Köfte
  13. Ispanaklı Çanak Köfte
  14. Patlıcanlı Köfteli Kebap
  15. Kağıtta Karışık Sebzeli Köfte
  16. Gerçek İzmir Köftesi
  17. Marmaris Köftesi
  18. Mangallık Köfte Hazırlanışı
  19. Güveçte Kaşarlı Köfte
  20. Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte
  21. Fırında Rulo Köfte
  22. İskender Tadında Köfte
  23. Patatesli Parmak Köfte
  24. İnegöl Köfte
  25. Hasanpaşa Köftesi
  26. Kadınbudu Köfte
  27. Misket Köfteli Nohut
  28. Beşamelli Top Köfte
  29. Fırında Çöp Şiş Köfte ve Patates
  30. Çöp Şişte Köftecikler
  31. Sucuk Köfte Tarifi
  32. Nefis Anne Köftesi
  33. Güveçte Soslu Köfte
  34. Fırında Patatesli Köfte
  35. İnegöl Köfte
  36. Çöp Şişte Köfteli Türlü
  37. Misket Köfteli Patates Yemeği
  38. Lezzetli Tavuk Köftesi
  39. Kadınbudu Köfte
  40. Sucuk Köfte
  41. Parmak Yedirten Kadınbudu Köfte
  42. Kıbrıs Köftesi
  43. Lokanta Usulü Soslu İzmir Köfte