Çanakkale Belediyesi araç filosuna katılan yeni araçlar, Belediye Atölyesi’nde düzenlenen törenle basına tanıtıldı. Törene, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Özleyiş Çetin ve Ali Sürücü, birim müdürleri ile belediye personeli katıldı. Başkan Gökhan belediye araç filosuna yeni katılan dozer, asfalt silindiri, pikap, kar küreme bıçağı ve tuz serme araçlarını tanıttı.
Başkan törende yaptığı konuşmada alınan araçlar ile ilgili bilgi vererek, “Bir dozerimiz var. Bu çok önemli bir araç. Daha önce 40 yaşında bir dozerimiz vardı. Sürekli olarak tamire gidiyordu. Tamirden geldikten kısa bir süre sonra yeniden bozularak tamire gönderilmek zorunda kalınıyordu. Bunun yanında bir de iş kaybımız oluyordu. Dozer orada kalıyor ve işler aksıyordu. Yeni aracımız 1 milyon 463 bin liraya mal oldu. Aracımızı Devlet Malzeme Ofisinden aldık. Bunun yanında bir silindir ve çift kabinli bir pikabımız oldu. Asfalt silindirimiz 268 bin liraya mal oldu. 4X4 pikabımız da 86 bin 600 lira bedelle belediyemize kazandırılmış oldu. Başka bir önemli konu da, kışın karda gerekli olan araçlarımızı aldık. Bunların içinden bir tanesi de kamyon tuz sericisi. Artık tuzu elle kürekle değil, otomatik olarak sereceğiz. Artık iş ve zaman kaybı da olmayacak. Bu araçlarımız kamyonların arkasında otomatik olarak tuz serme işlemini yapacaklar. Çanakkale’ye çok fazla kar yağmıyor, ne lüzumu var denebilir, ama kar yağdığı zaman bu araçlarımıza çok fazla ihtiyaç oluyor. Çünkü Çanakkale büyüyor ve genişliyor. Eskiden Mehmet Kaptan ile Bayarak Sokağı tuzlarsan iş bitiyordu. Artık öyle değil. Yeni birçok alanımız var. Bunların yanında bir de mücavir alanlarımız var. Mücavir alanda insanlar daha fazla oturmaya başladı. Eskiden mücavir alanları kimse oturmadığı için en sona bırakırdık. Ama şimdi orada da ciddi sayıda insan yaşıyor” şeklinde konuştu.
 
Yeni araçlar ile birlikte kış koşullarına karşı gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Başkan Gökhan; “Kamyon tuz sericilerimizin yanında kar bıçaklarımızı da yeniledik. Bunlar da kamyonların önünde kar küremek amacı ile kullanılacak. Yine kısa mesafelerde, fonksiyonlu alanlarda kullanılmak üzere römorklu tuz sericilerimizi aldık. Bu kar ekipmanlarını da 234 milyon gibi bir bedelle aldık. Böylelikle kar yağışına hazır hale geldik. Karın yağması önemli bir şey. Yeter ki karla mücadele etmesini öğrenelim. Çünkü kar, özellikle toprak ve barajlar için çok faydalı. Dolayısı ile kar yağmasını istemeliyiz. Kar yağışına karşı da biz de tedbirlerimizi alıyoruz ki, bu sıkıntılı süreci kısa bir sürede atlatalım. Bu nedenle biz de hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” dedi. Gökhan’ın konuşmasının ardından Belediye araç filosuna katılan yeni araçlar için dua okunurken, tören pilav ikramı ile sona erdi.