Kurumsal Söyleşiler etkinliği, öğrencilerin bilgi ve tecrübelerini artırmalarına, kariyer yolculuklarında kendilerine yeni yollar açmalarına olanak tanıyan önemli bir buluşma oldu. ÇOMÜ’nün bu tür etkinliklerle öğrencilere sunduğu destek, üniversitenin eğitim kalitesini ve öğrenci memnuniyetini artırma hedefinin bir parçası olarak kaydedildi. Etkinliğe, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis ve Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar’ın yanı sıra, çeşitli akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşi, üniversite öğrencilerine ilham vermek ve kariyer yolculuklarında onlara rehberlik etmek amacıyla düzenlendi.

Bu yılki hedefi 2 kiloluk domates Bu yılki hedefi 2 kiloluk domates

Yönetmen Evrim İnci’den İlham Verici Paylaşımlar
Etkinliğin konuk konuşmacısı olan Yönetmen Evrim İnci, belgesel film çekimine dair bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Evrim İnci, belgesel çekimlerinin teknik ve sanatsal yönlerine değinirken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Konuşmasında, “Çektiğiniz belgesel filmleri muhakkak festivallere ve yarışmalara gönderin. Bu deneyim size başarının kapılarını açacaktır” diyerek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. İnci’nin bu sözleri, öğrencilere cesaret verici bir mesaj niteliğindeydi ve onları gelecekteki projeleri için motive etti. Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, etkinlikte yaptığı konuşmada bu türden etkinliklere verdikleri önemi vurguladı. “İlerleyen süreçlerde de etkinliklerimizin tekrarı olacak, bizler KİD olarak öğrencilere bu tür etkinlikleri sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Onları mesleğe hazırlarken aynı zamanda alanlarına yönelik de bilgi alışverişi imkânı sunuyoruz. Bu gibi etkileşimler akıllarında soru işareti bulunan öğrencilerimiz açısından çok önemli. Onların sorularının cevap bulması açısından etkinliklerimizi ilerleyen süreçte de alanında uzman isimler ile devam edecek” dedi. Bilis, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için bu tür programları sürdürmeyi planladıklarını belirtti.

Etkinlik, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Öğrenciler ve akademisyenler, Yönetmen Evrim İnci ile birlikte fotoğraf çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdiler. 
 

Muhabir: Coşkun Balcı