Çanakkale’de dün saat 14:34'te kuvvetli şekilde hissedilen bir deprem meydana gelirken, hissedilmesiyle birlikte tedirginlik yaratmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün (KRDAE) Ege Denizi Saros Körfezi 4,6 büyüklüğündeki olarak açıkladığı depremi, AFAD Çanakkale Eceabat açıkları 4,4 olarak verilerine yansıtmıştı.

Bölgede sarsıntılar bugün de devam etti. Sabah saatlerinde Ege Denizi’nde 4,0 büyüklüğünde deprem oluşurken, az önce 4,8 büyüklüğünde bir hareket daha kaydedildi. Saat 11:34’te yaşanan bu deprem Yunanistan tarafına daha yakında oluşurken, Türkiye’de ise en yakın nokta Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi olarak belirtildi. Depremin Gökçeada Uğurlu Köyüne uzaklığı 152 kilometre olarak ifade edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise ilk olarak 4,9 açıkladığı depremin büyüklüğünü daha sonra 4,8 olarak güncelledi. Bölgedeki sarsıntıların devam edip etmeyeceği ise merak konusu olmayı sürdürüyor.

'Dünyada sadece biz üretiyoruz' 'Dünyada sadece biz üretiyoruz'

Muhabir: Murat Yüksel