Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, 10 Haziran Pazartesi ile 14 Haziran Cuma günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporlarını açıkladı. Buna göre Çanakkale ve çevresinde sıcaklılar hafta ortasında 40 dereceyi bulacak.

Tahminlere göre; yarın Çanakkale kent merkezinde sıcaklık en düşük 19 en yüksek 34 derece olacak. İlçelerde ise termometreler daha yüksek dereceleri gösterecek. 12 Haziran Çarşamba günü özellikle 40 dereceyi bulması beklenen hava sıcaklıkları adeta bunaltıcı hale gelecek.

Prof. Dr. Alper Şener’de beklenen hava sıcaklıklarına ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu. Haftaya sıcak hava dalgası ile gireceğimizi hatırlatan Şener, “Çarşamba’dan itibaren özelikle batıda 40 dereceyi geçen sıcaklıklar bekleniyor. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, çocuklar, hamileler, ağır işte, açık alanda çalışanlar dikkat. Gerekmedikçe öğlen saatlerinde açık alanda olmayın. Şapka, şemsiye kullanın. Bol su, sıvı tüketilmeli.  Ağır yemekten kaçınmalı, ağır iş ve spor yapmamalı, güneş koruyucu kullanmalı” dedi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın