Anadolu'nun binlerce yıllık bereketli topraklarından yoğrulan, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlerin izleriyle zenginleşen gastronomi kültürümüzü geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası bu yıl da gerçekleştiriliyor. Çanakkale’de de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklerle Çanakkale’nin gastronomi zenginlikleri ortaya konuluyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz önünde Türk Mutfağı Haftası dolaysıyla birbirinden lezzetli ikramlar ve renkli stantlar kuruldu.
Müdürlük önünde kurulan stantlarda Bayramiç Değişim Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Kemallı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Eceköy), el emeğiyle hazırladıkları yöresel ürünleri tanıtarak kadın girişimciliğine destek sunulurken bir yandan da ikramlar yapıldı. Bu kapsamda Heredot Kahve tarafından, “Gelenekten Geleceğe” temasıyla sunulan aromalı Türk Kahvesi ikramı ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.
Etkinlikler kapsamında Tatlan Helva tarafından Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünü olan Bayramiç Tahin Helvası’nın ikramı, ziyaretçilere eşsiz bir tat deneyimi yaşattı. Diğer yandan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası tarafından yapılan dondurma ikramı, yapılarak sıcak havada vatandaşlara serin anlar yaşatıldı. Dondurmanın yanı sıra geleneksel ve yöresel çorbalar da vatandaşlar için kaynatıldı. Uluslararası Skal Troy Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da yağlı buğday çorbası ikram ederek Türk Mutfağı Haftası’nı geleneksel bir lezzetle taçlandırdı.
Çanakkale ve Anadolu lezzetlerinin yer alacağı stantlar 27 Mayıs tarihine kadar açık olacak. stantlarda belli saatlerde ise ikramlar yapılacak.
.