Traktörün üzerinde ölü bulundu Traktörün üzerinde ölü bulundu

Çanakkale'de merkeze bağlı Gökçalı Köyündeki tarım arazisinde kısa bir süre önce yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek yayıldı. Bilgi verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve yangın ekibi gönderildi. Alevlerin ormanlık alana doğru ilerledi. Yangın nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunun bir bölümü dumanla kaplandı. 

Kısa bir süre sonra orman alanına sıçrayan yangının önüne geçebilmek için havadan ve karadan yoğun bir çaba ile söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında; 6 uçak, 2 helikopter, 24 arazöz, 8 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 treyler, 5 belediye itfaiyesi ile birlikte 192 personelin görev alıyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Saat 13:55’de Çamlıca Yangın Gözetleme Kulesi’nden bildirilen Çıplak Köyü TİGEM mevkiinde ziraat alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir. İlk müdahale saat 14:00’de yer ekiplerimizce yapılmıştır. Yangının anız tarlalarında rüzgarın etkisi ile hızla yayılma eğilimi göstermesi ve Çanakkale –İzmir Karayolunu geçip Gökçalı Köyü ziraat ve orman alanına sirayet etmesi üzerine yer ekiplerimize destek amacı ile derhal Dardanos’ta konuşlu yangın söndürme helikopteri ve Çanakkale ve Edremit’te konuşlu uçaklarımız yangın mahalline hareket ettirilmiştir. Yangını kontrol altına alma çalışmalarımız ekiplerimizin yoğun ve etkin müdahalesi ile devam etmektedir” denildi.

Muhabir: Ersan Küçükkuru