Çanakkale’de esnaf camiası, sevilen ve saygı duyulan bir ismin vefatıyla derin bir üzüntü yaşıyor. Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde uzun yıllardır marangozluk mesleğini sürdüren Dursun Uyar’ın hayatını kaybettiği haberi, başta ailesi olmak üzere tüm belde halkını yasa boğdu.
Yıllardır Çardak’ta esnaflık yapan ve mesleğindeki ustalığıyla tanınan Dursun Uyar, sadece yaptığı işler ile değil, aynı zamanda yardımsever kişiliği ve güler yüzüyle de çevresinde sevilen bir isimdi. Bölgedeki birçok kişinin evine, iş yerine emeği dokunan Uyar’ın vefatı, onu tanıyanlar için büyük bir kayıp oldu.
Uyar’ın, özellikle gençlere meslek öğretme konusundaki çabaları ve esnaf dayanışmasına verdiği önemle biliniyordu. Mahalle sakinleri ve esnaf arkadaşları, Uyar’ın hem iyi bir zanaatkâr hem de örnek bir insan olduğunu ifade ederek duydukları üzüntüyü paylaştı.
Merhumun cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Çardak Gazi Yakupbey Camii’nden kaldırılacak. Kılınacak cenaze namazının ardından, Çardak belde kabristanlığında toprağa verilecek.





