Çanakkale merkez ve ilçelerinde bu hafta yüksek sıcaklıkların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, hava tahminlerini yenileyerek sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu. Özellikle 17 Haziran Pazartesi günü (Bugün) itibariyle sıcaklıkların artacağı ve hafta boyunca yüksek seviyelerde hissedileceği bildirildi.

Hafta Boyunca Yüksek Sıcaklıklar

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Çanakkale'de 17 Haziran Pazartesi günü sıcaklıkların 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Hafta boyunca sürecek olan sıcak hava dalgası, 21 Haziran Cuma gününe kadar etkisini sürdürecek. Bu süre zarfında en düşük sıcaklık 20 derece, en yüksek sıcaklık ise 34 derece olarak ölçülecek.

Vatandaşlara Uyarılar

Uzmanlar yüksek sıcaklıkların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konusunda vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olan kişilerin sıcak havalarda dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarıda bulunmaktan kaçınılması ve bol sıvı tüketilmesi önerildi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın