Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan e Twinning, Türk öğretmenlerin Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan biri ile iletişim  kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmayı sağlamak amacı ile pek çok proje hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen bu projeler eğitimde de karşılığını buluyor. Bu kapsamda Çanakkaleli öğretmenlerin başarılı olan projeleri de ödüllendirildi.

eTwinning Okulu Atatürk Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Şule Ayyıldız, eTwinning Okulu Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu Okul Öncesi Öğretmenleri Selda Uslucan ve  Ayşe Gülten’in ‘Erken Çocukluk’ kategorisindeki projesi de Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eTwinning Türkiye Özel Ödüllerinde birincilik ödülü aldı.  Projeleri başarıya ulaşan öğretmenler  projenin başarısında desteği bulunan  Atatürk Anaokulu Müdürü Eylem Ulu  ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta’yı ziyaret ettiler.

Gazze’de can kaybı 46 bin 565’e yükseldi Gazze’de can kaybı 46 bin 565’e yükseldi

 Karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı ziyarette öğretmenler, projeleri hakkında bilgiler verdiler. Ziyaretten ve Çanakkale’nin Türkiye Derecesi sahibi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Millî Eğitim Müdürü  Mine Hayta, Çanakkale’de gerçekleştirilen proje başarılarının artması temennisinde bulundu.  Ziyaret sonrasında İl Müdürü Hayta, öğretmenlere başarı plaketi takdim etti.

Kaynak: Haber Merkezi