Çanakkale'de, yapılan bir ihbarı değerlendiren emniyet güçleri ve Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi, büyük çaplı bir kaçak av operasyonu düzenledi. Operasyon sonucunda, nakledilmek üzere olan 100 çuvalın içinde toplam 3 ton ürün ele geçirildi.

Günün ilk saatlerinde gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Lapseki İlçesi'nde, saat 03:30'da operasyon düzenledi. Yapılan kontrollerde nakil vasıtasında, 100 çuval içerisinde yaklaşık olarak 3000 kilogram çift kabuklu kum şırlanı tespit edildi. Operasyon kapsamında, aracın şoförüne 26 bin 242 lira idari para cezası uygulandı.

Ele geçirilen 3 ton kum şırlanı, bugün sabah saatlerinde Çanakkale iskelesinden denize geri bırakıldı. Bu önlem, deniz ekosisteminin korunması ve kaçak avın önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

15 terörist etkisiz hale getirildi 15 terörist etkisiz hale getirildi

Kaçak avın önlenmesi ve deniz kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen operasyonlar, Çanakkale'de ve Türkiye genelinde sık sık gerçekleştirilmekte olup, vatandaşların da benzer durumlarda yetkililere ihbarda bulunmaları önemle vurgulandı.

Muhabir: Coşkun Balcı