Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “27.09.2023 tarihinde Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sınırları dahilide muhtelif İşletme Müdürlüklerimizde meydana gelen yıldırım kaynaklı 6 adet orman yangınına ekiplerimiz ve teknik elemanlarımız müdahale etmişlerdir.
Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü Kuşçayır Köyü civarında saat 07:13’de meydana gelen orman yangınına 4 Arazöz,1 Su İkmal,1 Dozer ile müdahale edilmiş ve
söndürülmüştür.
Çanakkale İşletme Müdürlüğü Terziler Köyü sınırlarında saat 07:40’da meydana gelen orman yangınına 2 Arazöz,2 Su ikmal ve 1 İMA ile müdahale edilmiş ve söndürülmüştür.
Çanakkale İşletme Müdürlüğü Denizgöründü Köyü civarında saat 07:52’de meydana gelen orman yangınına 2 Arazöz ile müdahale edilmiş ve söndürülmüştür.
Anafartalar İşletme Müdürlüğü Eceabat Kocadere Köyü sınırlarında saat 10:25’de meydana gelen yangına 3 Arazöz,1 Su İkmal ve 1 İMA ile müdahale edilmiş ve söndürülmüştür.
Anafartalar İşletme Müdürlüğü Gelibolu Tayfurköyü sınırlarında saat 12:09’da meydana gelen orman yangınına 3 Arazöz,1 Su İkmal ve 1 Yer ekibi ile müdahale edilmiş ve söndürülmüştür.
Anafartalar İşletme Müdürlüğü Fındıklı Köyü,Kömür Limanı Mevkiinde saat 13:50’de meydana gelen orman yangınına 7 Arazöz,3 Su ikmal,3 Helikopter,2 Su atar Uçak ile müdahale edilmekte olup,saat 14:15 itibariyle söndürme çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Editör: Boğaz Gazetesi