Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatında beklenmedik bir gelişme yaşandı. CHP Lapseki Kadın Kolları Başkanı Ceren Boylu, görevinden istifa ettiğini duyurdu. 02 Haziran 2024 tarihinde yapılan seçimle Kadın Kolları Başkanlığı görevine gelen Boylu, yaklaşık bir yılın ardından görevini bıraktı.
Ceren Boylu, istifasını kamuoyuna yazılı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamasında, görev süresi boyunca kendisine destek veren herkese teşekkür eden Boylu, partiye olan bağlılığının sürdüğünü vurguladı. “02.06.2024 tarihinde seçilerek geldiğim Lapseki Kadın Kolları Başkanlığından 03.06.2025 tarihinde istifa ederek görevimi bırakıyorum. Bu zamana kadar beni destekleyen, yanımda olan herkese teşekkür ederim. Örgüt bilincine sahip biri olarak her zaman partimin ve ilçe başkanım Şükrü Aldemir’in yanında olacağım. Saygı ve sevgilerimle,” ifadelerini kullandı.
Boylu’nun istifası, parti teşkilatında ve yerel kamuoyunda sürpriz bir gelişme olarak karşılandı. Görev süresi boyunca kadın üyelerle olan güçlü iletişimi ve örgütlenme faaliyetlerindeki etkinliğiyle dikkat çeken Ceren Boylu’nun istifasının ardında yatan nedenlerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.