Bu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm talep etmek amacıyla Öğretmen Sendikası Çanakkale İl Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklaması, Çanakkale Valiliği önünde gerçekleştirildi. Açıklama yapan Öğretmen Sendikası İl Temsilcisi Erkan Barikan, öğretmenlerin karşılaştığı sorunları bir kez daha dile getirerek “Öğretmen Sendikası olarak son 3 yılda defalarca olduğu gibi yine Ankara sokaklarındaydık.  Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin  içindeyiz.  Duymayanlar, bilmeyenler için en sade haliyle bir kez daha tekrar edelim. Öğretmen  Sendikası 3 yıldır şunu söylemektedir: Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm  sürüyor ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır. Yüz binlerce  Öğretmen, veliler, meslek örgütleri, öğrenciler, tüm toplum öğretmenler asgari ücretle  çalıştırılmamalı derken Milli Eğitim Bakanlığı buna kulağını tıkayamaz” dedi. 

Feribot yolu hız sınırı değişti! Feribot yolu hız sınırı kaç oldu? Feribot yolu hız sınırı değişti! Feribot yolu hız sınırı kaç oldu?

Özel Sektördeki Zor Koşullar
Eğitimdeki istikrarsızlık, her yıl binlerce öğretmenin atanamamasıyla sonuçlanıyor. Atanamayan öğretmenler, kamu sektöründe iş bulamadıkları için özel okullarda düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum, öğretmenlerin mesleki tatminini ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Taban maaş yasasını geri getirme taleplerinin Milli Eğitim Bakanlı tarafından verilen yanıta da değinen Öğretmen Sendikası İl Temsilcisi Erkan Barikan “ 2014 yılına kadar var olan taban  maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok  demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz. Milli Eğitim Bakanına buradan yeniden soruyoruz Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir?  Milli Eğitim Bakanına soruyoruz, Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır. Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz, Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz, Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz, Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?” şeklinde konuştu.
 

Muhabir: Veysel Akın Salkın