Sağlıklı yaşamın aslında çok basit bir kaç kuralı var. Bu kuralları sıralayan bu yazıyı sizlerle paylaşmak isterim.

İlerleyen teknolojik yaşam doğal beslenmeyi oldukça zorlaştırmaktadır. Bu teknolojinin getirisinin artması ile birlikte zararları da fazlalaşmaktadır. Bu durumda örneğin radyasyonun hızla yaşam alanlarımıza girmesi de sağlıklı yasamı olumsuz etkilemektedir. Gün içerisinde zaten bir toksin maddenin vücudumuza girmesi bu durumu zora sokmaktadır. Küçük sırlar ve püf noktalar ile daha sağlıklı bir yasam elde etmek oldukça kolaydır. Uzun ve sağlıklı yaşam herkes tarafından arzu edilmektedir. Beslenmeye ve spor yapmaya dikkat etmek en büyük püf noktası olmaktadır.

Sağlıklı Yaşamın Sırları
Tüm dünyaya göz attığımızda özellikle ünlü insanların yaşlarından çok daha genç göründükleri bilinin bir gerçektir. Estetik cerrahiler dışında yaşamlarında altın kurallara sahip olan bu kişilerin basit ama etkili sırlarını sizler için araştırma gereği duyduk. Uzun ve sağlıklı yaşam sürmek elbette mümkündür. Genetik faktörlerin de etkili olduğu bir gerçektir.  Fakat genç görünmek için genler yeterli değildir.

Dengeli Beslenme
Sabah uyandığınızda güne kahvaltı ile devam etmek ilk altın kuraldır. Dengeli beslenmenin ilk temel kuralı olan mevsim sebze ve meyve tüketilmesidir. Bu ürünlerin doğal ve organik olması da dikkat edilecek unsurlardan biridir. Günlük 3 ana 3 ara öğün olmak üzere az az ama sık yeme kuralı benimsenmelidir. Dengeli beslenmenin altın kurallarından biri olan su tüketimine dikkat edilmelidir. Günde en az kış aylarında 2.5 lt yaz aylarında ise bu oran daha fazla olmak şartı ile su tüketilmelidir.

Sigara Ve Alkolden Vazgeçmek
Sigara ve alkol kullanmayan insanların birçoğunun özellikle cilt sağlıklarında gözle görülür farklar vardır. Sigara ve alkol sağlıklı hücrelerin yok olmasına neden olduğundan genel sağlık durumunu etkilemektedir. Alkol bağımlılığından kurtulmak zor oluyorsa bu tarz bağımlılıkları tedavi etmek için açılmış sağlık kuruluşlarından destek alınabilir. Sigara bağımlılığından kurtulmak için birçok alternatif bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; nikotin bandı ve sakızı, elektronik sigara, ilaç ve meditasyon gibi etkili yöntemler sigara bağımlılığından sizleri uzaklaştıracaktır.

Düzenli Uyku
Bağışıklık sisteminin ve organların dinlendiği zaman olan uyku zamanı kaliteli ve düzenli olarak yapılmalıdır. Uykusuzluk ve düzensiz uyuma bağışıklık sistemini olumsuz etkilemektedir. Düzenli uykunuzu alarak vücudunuzun hastalıklarla daha kolay savaşmasını sağlayabilirsiniz.

Vücut Kontrollerinizi Yapın
Öncelikle duş esnasında ve sonrasında çıplak bedeninizi kontrol etmeli birçok ölümcül hastalığın belirtisi olan kitle, ben gibi değişimleri düzenli kontrol etmek oldukça önemlidir. Haftada en az 3 kere duş almak ve duşta lif ile vücudunuzun her tarafını ovarak temizlenmek genel sağlığınız açısından oldukça önemlidir.
Kısaca sağlıklı yaşamak her mevsim hastalıklara yakalanmadan, düzenli ve dengeli beslenerek ve spor yaparak sorunsuz bir yaşam geçirmesine denilmektedir. Sizlerde sağlıklı yaşam için püf noktalarına dikkat ederek yaşam ömrünüzü uzatabilir ve sorunsuz bir hayat geçirebilirsiniz.