Kış geldi sebzeleri de beraberinde...

Kış geldi sebzeleri de beraberinde...
Doğal antibiyotik sarımsak şöyle bir yoğurtla birleşse pirinçli ıspanak yemeği yeni pişmiş dumanı üzerindeyken tabaklarda yerini almış üzerinde kaşık kaşık yoğurtlu sarımsak, yemede yanında yat.
Hele ki akşam saatlerinde gün boyu imanın gevremiş şöyle bir kurulmuşsun sofranın başına. Hem karnın doyacak hem için ısınacak. Şehirde belki yoktur, köy yerinde çoktur. Maşınga harlamış üzerine konmuş maşanın ekmek dilimleri kızarmış ekmeklerden koparmışsın bir lokmasını dumanı tüten ıspanak aşına bandırıyorsun.  Hele lezzete bak şimdi. En sağlıklılarından yoğurt antibiyotik niyetine sarımsak yol alıyor mideye. Ispanaktan neler olmaz ki. Haşlamasının üzerine yumurtanı kırmışsın. Hele ki kendin açmışsın böreklik hamurunu. Şöyle kat kat yatırmışsın ıspanağı içine. Üzerine az susam az da çörek otu salmışsın maşınganın fırınına. Yapmışsın yayık ayranı üzeri köpük köpük. El yakıyor her bir dilim börek. O anda böreği yiyenin keyfine diyecek yok.
Vallahi açıktım. Tok olsa da insanın karnı gözünün önünde. Ispanaklı börek elimi bağlasalar bir yolunu bulur her türlü yerim ıspanaklı böreği.
Bir arada güveç tenceresinde de kuru fasulye mi yapsak ne?