Güvecinden ızgarasına kadar her türlü yiyeceğe ayrı bir tat katan ateş çeşidi bu hafta bilim ve teknik dergisini okurken aslında odun ateşinin sırrının, odun yandıktan sonra ortaya çıkan kül olduğunu

Güvecinden ızgarasına kadar her türlü yiyeceğe ayrı bir tat katan ateş çeşidi bu hafta bilim ve teknik dergisini okurken aslında odun ateşinin sırrının, odun yandıktan sonra ortaya çıkan kül olduğunu düşündüm.
Kül doğal bir maya ve odun ateşiyle pişirilerek yapılan ekmeğin lezzetini büyük ölçüde etkiliyor.
Ancak aklıma takılan eğer ekmeğe lezzetini veren kül, maya özelliği için oluyorsa kül ateşiyle demlenen çayın daha lezzetli olmasının sebebine çay odun ateşinde neden o kadar güzel olduğunun sebebi odun ateşinin kül kokusu o çaya sindiği için daha çok severim.
Havalar soğumasaydı da pikniğe gidip odun ateşinde çay içseydim. Bazıları limonlu bergamotlu içse de ben sade içerim. Sadelik vazgeçilmezimdir.
Her şeyde gerçi zevkler ve renkler tartışılmasa da tatlarda tartışılmaz.
Herkes istediği çayı içebilir.
Önemli olan ağız tadıyla içmek.
Mutlulukla sevdikleriyle içmek bir bardak çay bile içildiği zaman huzur ve mutluluk verir insana. Sevdikleriyle ağız tadıyla çay içmek nasip olsun derim.