Şimdilerde protez tırnakların ne kadar popüler olduğunu ve yaygınlaştığını biliyoruz.

Şimdilerde protez tırnakların ne kadar popüler olduğunu ve yaygınlaştığını biliyoruz. Üstelik çok kısa bir sürede bu kadar popüler olmaları, tırnak bakımının gerçekten zor olmasından kaynaklanıyor olabilir. Protez tırnak, akmıyor, kokmuyor ve uzun zaman boyunca başına da bir şey gelmiyor. Tercih edilmesi gayet anlaşılabilir. Ama ben senelerdir kendi tırnaklarımı, kendim bakım yaparak uzatıyorum. Herkes de nerede yaptırdığım soruyor desem J
Tırnakların güzel olmasının yanında sağlıklı olması en önemli konudur diye düşünüyorum. Sağlıksız bir altyapı ile güzel sonuçlar bekleyemeyiz. Bu yüzden bol suyumuza, yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeliyiz.
Ben 3-4 günde bir ojelerimi çıkarmaya çalışıyorum çünkü oje tırnakları sarartır ve tırnakların nefes alması gerekir. Bu günlerde de zeytinyağı, badem yağı gibi doğal sıkma yağları sürerim. Sararmalar içinse limon birebirdir. Bildiğimiz limonun suyunu sıkarak, tırnaklarımıza masaj yaparak yedirelim. 2 gün içinde ne kadar beyazladıklarını görünce şok olacaksınız.
Birkaç yöntem daha söylemek istiyorum...
Karbonat ve limon ile;  1 yemek kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırarak macun kıvamına getirin. Temiz bir diş fırçası ile tırnaklarınıza nazikçe uygulayın ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce tırnak çevrenizde yara olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde canınız yanabilir.
Sirke ile tırnak beyazlatma; yarım bardak ılık su, yarım bardak sirke
Su ve sirkeyi bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı bu suyun içine alarak 20 dakika bekletin. Haftada 3-4 kere uygulayarak sararmaları giderebilirsiniz.
Diş macunu ile tırnak beyazlatma; oldukça kolay bu yöntemi haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. Temiz bir diş fırçasına bir miktar macun sürerek nazikçe fırçalayın. Düzenli uygulamada kısa sürede tırnaklarınızdaki sararmalarda açılma fark edeceksiniz.