Sonbahar lezzetlerinden birisi de inanılmaz lezzetli olan balkabağı çorbasıdır şüphesiz.

Sonbahar lezzetlerinden birisi de inanılmaz lezzetli olan balkabağı çorbasıdır şüphesiz.
Balkabakları da yavaş yavaş üzerinden yeşilliklerini atmaya başlamışken tam olarak balkabağı çorbası tarifi verme zamanı geldi.
Öncelikle; 3 dilim bal kabağı, 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, Sıvı yağ, Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal, 2 litre su, 1 su bardağı süt, 1 su bardağa et suyu veya 2 adet et suyu tablete ihtiyacımız var.
Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz. Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Bir bardak et suyunu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Blendırdan geçirin ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve karabiber ilave edip altını kapatın.
İşte balkabağı çorbanız hazır! Lütfen sıcak içmeyi unutmayın. Hatta ben şu çok tatlı olan balkabağı desenli çorba kâselerinden de aldım. Kendime küçük süprizler yapmayı severim J
Sevgi ve balkabağı kalın…