150 yıllık İstanbul Barosu’nda ilk defa kadın başkan seçildi.


150 yıllık İstanbul Barosu’nda ilk defa kadın başkan seçildi. Haberi duyunca çok sevindim. Geçtiğimiz Çanakkale Barosu seçimlerinde de kadın başkan kazanmıştı. Kadınları iş ve sosyal hayatta başarılar elde etmesi kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması açısından çok büyük önem arz ediyor. Özellikle böyle önemli konumlarda fırsat eşitliğinin yaratılması da bir o kadar önemli. ÇTSO seçimlerinde de daha çok kadın görmeyi isterdik ancak kadın mücadelesi bitmedi, devam ediyor. Bu yüzden umudumuz var.
Biraz da kadınları cesaretlendirmemiz gerekiyor. Kimi zaman bastırılmış bazı özgüvenler kadınların iş hayatında önünü kesebiliyor işte tam da bu yüzden önemli konumlarda başarılı kadınları görmek, herkese büyük bir özgüven veriyor. Farkındalık yaratmak da işte tam olarak böyle bir şey.
Kız çocuklarımızı yetiştirirken, kendisine ve çevresine saygılı, sevgiye doymuş şekilde yetiştirmeliyiz. Ailesinden sevgi alamayan bir çocuk, sevgiyi dışarıda arayacaktır. Yanlış partner seçimi ile önü kesilen pek çok kadın olduğunu maalesef sık sık duyuyoruz. Hatta bazen bizim bile başımıza gelebiliyor. Sevgi çok önemli lütfen çocuklarımızdan esirgemeyelim. Böylece bir çocuğum başarılı olma, hayatta zevk alması mutlu bir topluma yol açacaktır.
Mücadeleye, aileden başlamak gerekli. Tüm kadınlarımızın da başarılarının devamını diliyorum.