Clark Gable (1 Şubat 1901; Ohio, ABD - 16 Kasım 1960, Kaliforniya, ABD) Akademi Ödüllü oyuncu ve ilk dönem sesli sinema oyuncularından biri.

1999 yılında Amerikan Film Enstitüsü, Clark Gable'ı Tüm Zamanların En Büyük oyuncuları arasında 7. seçmiştir. 1934 yılında Bir Gecede Oldu (It Happened One Night) filmiyle en iyi erkek oyuncu Oscar Ödülünü aldı. En ünlü filmi ise, Vivien Leigh ile başrolleri paylaştığı 1939 yapımı Rüzgâr Gibi Geçti'dir.

1960 yılında, Marilyn Monroe, Montgomery Clift ve Eli Wallach gibi dönemin diğer popüler isimleriyle birlikte, Arthur Miller'ın modern western tarzında yazığı, John Huston'ın yönettiği "The Misfits", ünlü aktörün son çalışması oldu. Bu filmin ardından, 16 Kasım 1960 tarihinde Los Angeles'ta kalp krizi geçiren Gable, hayatını kaybetti. Bu, sadece Gable'ın değil, aynı zamanda Marilyn Monroe'nun da son filmiydi. Bazı spekülasyonlara göre, at sahnelerinin çekimi esnasında, atlar tarafından epey hırpalanması sonucunda, zaten önceden iki defa spazm geçirmiş olan Gable'ın kalbi, bu ağır şartlara daha fazla dayamadı. Diğer bir söylentiye göre ise, ünlü aktör, uzun zamandır sıkı bir diyet uyguluyordu ve filmin çekimleri esnasında da kullandığı diyet haplarını arttırmıştı.
59 yaşında hayatını kaybetti. Elde edilmesi zor başarılara imzasını atan Gable, oynadığı üç film Akademi ödülü kazanmış nadir aktörlerdendir. Ünlü oyuncu Loretta Young'dan, Judy Lewis (1935) adında bir kızı olmuş; ölümünden dört ay sonra ise, son eşi Spreckels'den John Clark Gable (1960) adlı bir oğlu dünyaya gelmiştir. Mezarı California'da, eski eşlerinden Carol Lombard'ın mezarının yanında bulunmaktadır.