Zeytinyağı sadece yemeklerde kullanılmıyor tabi ki...

Zeytinyağı sadece yemeklerde kullanılmıyor tabi ki...Temizlik ve kişisel bakımda da çok farklı yerleri var zeytinyağının. 
#1 Su lekesi ve çiziklerden kurtulun
Ahşap yüzeylerdeki küçük çizikleri ve su lekelerini gidermek için yüzeyi yumuşak bir beze damlattığınız zeytinyağı ile hafifçe ovun, ardından kuru bir bezle kurulayın. Çeyrek fincan zeytinyağı, dört çorba kaşığı beyaz sirke ve iki çay kaşığı limon suyunu karıştırarak ahşap yüzeylerde düzenli olarak kullanabileceğiniz kendi cilanızı da yapabilirsiniz.
#2 Kapı gıcırtılarını yok edin
Gıcırdayan kapı ve pencere menteşelerini pamuğa döktüğünüz zeytinyağı ile yağlayarak bu sinir bozucu sesten kurtulabilirsiniz.
#3 Saç ve ciltteki zorlu lekeleri yumuşatın
Saça yapışan sakız ya da cildinize bulaşan boya gibi çıkması zor lekeleri zeytinyağı ile silerek çok daha rahat temizleyebilirsiniz. Daha zorlu lekeler için zeytinyağı ile şekeri karıştırarak yaptığınız scrub ile ovalayabilirsiniz.
#4 Makyajınızı temizleyin
Zeytinyağı yüz makyajını temizlemede oldukça etkilidir ve cildi de besler. Özellikle rimelinizi çıkarırken zeytinyağı kullanırsanız kirpikleriniz de hem kolay temizlenecek hem de güçlenecektir.
#5 Elektriklenen saç tellerinizi yatıştırın
Parmak uçlarınıza hafifçe zeytinyağı sürüp parmaklarınızı saçlarınızın arasında gezdirerek elektriklenen saçlarınızı yatıştırabilirsiniz.
#6 Ayakkabılarınızı parlatın
Kauçuk ve suni deri ayakkabılarınızı zeytinyağı ile silerek parlatabilirsiniz.
#7 Sıkışan fermuarı tamir edin
Sıkışan ve düzgün açılıp kapanmayan fermuarları (eğer bozulmadıysa) bir kulak çubuğuna damlattığınız zeytinyağı ile eski haline getirebilirsiniz.
#8 Kağıt etiketleri kolayca çıkarın
Yeni aldığınız bir ürünün üzerindeki kağıt etiket yüzeye yapışıp kalıyorsa zeytinyağı sürerek rahatça sökebilirsiniz.
#9 Ölçü kabınızda kullanın
Hardal, bal gibi ölçü kabına yapışıp kalan malzemeleri akışkan hale getirmek için kullanmadan önce ölçü kabının iç kısımını zeytinyağı döktüğünüz peçete ile silin. Malzemelerin çok daha rahat aktığını göreceksiniz.

Kaynak: https://www.yesilist.com/temizlik-ve-kisisel-bakimda-zeytinyaginin-8-farkli-kullanimi/