Murathan Mungan'ı da pek severim.

Murathan Mungan'ı da pek severim. Okul yıllarımda bir hocamın elinde gördüğüm kocaman kitabını karıştırırak tanıştığım, benim için dizeleri çok anlamlı olan bir şairimiz, yazarımız. Sözlerine yazarlık yaptığı şarkıların bulunduğu, 2020 Model ve Söz Vermiş Şarkılar'ı da sürekli başa sarar dinlerim. Ama ben pek tabii onun ürettiği kadar ne okuyabiliyor ne de yazabiliyorum işte... Elimden geldiğince...

Kısaca Murathan Mungan
Murathan Mungan, İstanbul'da doğdu, çocukluk ve ilk gençlik yıllarını Mardin'de geçirdi. Bu yıllarda Reşat Nuri Güntekin, Refik Halit Karay, Ömer Seyfettin ve Peyami Safa gibi Türk klasiklerini okudu. Mardin Lisesi'nden ve Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini de aynı bölümden aldı ve Ankara Devlet Tiyatroları'nda 6 yıl, İstanbul Belediye Tiyatroları'nda da 3 yıl oyun yazarı olarak çalıştı. 1978'de şiirlerini yayımlamaya başladı. Sadece tiyatro ve şiir türlerinde değil, öykü, roman ve deneme türlerinde de yapıt verdi ve kendine özgü yaralı lirizmiyle edebiyata damgasını vurdu. Mungan İstanbul'da yaşamaktadır.

Devam Ağacı adını verdiği yeni bir yapıtı, 2 Ekim'de severleriyle buluşacak. Devam Ağacı'nın tanıtım bülteninde ise şu ifadeler yer alıyor:
Devam Ağacı, Murathan Mungan’ın çeşitli tarihlerde farklı mekânlarda yaptığı dokuz konuşmanın metinlerini bir araya getiriyor. Mungan’ın genel olarak hayatta ve sanatta kendine dert edindiği meselelere, temel ölçütlerine, yazı dünyasının temalarına ilişkin aydınlatıcı ipuçları taşıyan, sosyolojik bir kadraja alınmış metinler bunlar.
Devam Ağacı metinleri okura kendi dünyasını oluşturabilmiş yaratıcı bir sanatçının yoluna devam ederkenki ısrarını gösteriyor; yıllara yayılmış hassasiyetlerin, dikkatlerin üzerinden geçiyor, bazen de bunların altını çiziyor.