...

Benim gibi yemek yapmayı seven birinin son zamanlarda en çok heyecanlandığı haberlerden biri de bu sanırım... Hatta sadece yemek yapmayı değil, yeni tatları denemeyi ve şehir şehir gezmeyi de çok seviyorum. Hal böyle olunca, Ömür Akkor'un Türkiye Gastronomi Atlası kitabı da beni pek heyecanlandırdı... Hemen sınırlıı sayıda imzalı olanlardan bir adet sipariş veriyor ve size de bundan bahsetmekten büyük keyif alıyorum.

Ömür Akkor kimdir?
1975 yılında Kilis'te doğdu. Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okudu. 5 yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı. 105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük’te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulundu ve 4000 yıllık yemekleri hayata geçirdi. Son 25 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezdi ve “Türk mutfağı için 250.000 km” projesini tamamladı. Hazırladığı “Bursa Mutfağı” kitabı, Bursa'nın 500 yıllık yemek kültürünü masaya yatıran ilk yemek kitabı oldu. Kitapta ilk kez yayınlanarak dünya mutfak literatürüne giren 140 tarif yer alıyor. Ömür Akkor’un 28 yayınlanmış kitabı bulunuyor.

Kitabın tanıtım yazısı:

Şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor’un Türkiye’yi karış karış keşfe çıkışının 25. yılı.
 Türkiye Gastronomi Atlası rehberliğinde Türkiye’nin lezzet duraklarını Ömür Akkor ile keşfetmeye davet ediyoruz sizi.
 Ömür Akkor önüne rengârenk kalemler, silgiler ve kâğıtlar aldı ve sizin için tek tek Türkiye’nin lezzet rotalarını çizdi.
Sayfalar arasında dolaşırken tat ve koku hafızanızın derinliklerine uzanan bir yolculuğa çıkacaksınız. Belki çocukluğunuzda ailenizle yediğiniz pidenin kokusu, belki de komşunuzun memleketten getirip size ikram ettiği o tulum peynirinin lezzeti geçmişten bugüne gelecek.
 Her rota, yemek kültürü ile coğrafyanın bizlere sunduğu serüvenleri buluşturan özel bir deneyim sunuyor.
 Hünerli bir el, meraklı bir göz, zevk sahibi bir zihin Türkiye’yi coşkuyla adımladı ve kaydetti.
Eşlik etmek isteyen herkes için geriye sadece atlasın ilk sayfasını çevirmek kalıyor.