Bugün arife, yarın bayramın birinci günü.

Bugün arife, yarın bayramın birinci günü.
Kurbanlar kesilecek, dualar yapılacak. Kesilen etlerden de yemekler yapılacak. Özellikle de kavurma birçok sofrada yerini alacak. 

Bu bayram farklı bir tarifle kavurmayı masaya koymak isteyenler için bugünkü yazım; 

Çoban Kavurma Tarifi 
800 gr.kuzu eti
10-15 adetarpacık soğan
5 adetsivri biber
2 adetdomates
2-3 dişsarımsak
1 çay bardağısıcak et suyu
1 yemek kaşığıtereyağ
1 çay kaşığısıvı yağ
1 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz biber
1 tatlı kaşığıkekik

Çoban Kavurma Tarifinin Püf Noktası
Etinizi pişirmeden önce mutlaka dinlenmiş ve fazla kanının çıkmış olduğundan emin olun. İyi bir kekik lezzette fark yaratacaktır. Fakat kekiği en son ekleyerek ısı karşısında yanmasını önleyebilirsiniz. Ne kadar tabanı geniş bir tencere/tava kullanırsanız o kadar doğru pişirmiş olursunuz. Dilerseniz son anda minik bir tereyağı ilavesi yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Çoban Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi
Tuzunu et suyundan hemen önce koyun ki et sertleşmesin. Eğer mantar seviyorsanız mantar da ekleyebilirsiniz.

Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuzu etlerinin çok ufak olmayan parçalar halinde doğranmış olması gerekiyor.
Sıvıyağı ve tereyağı tavada kızdırdıktan sonra etleri içerisine atın ve orta ateşte 10 dakika kadar kavurun.
Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları da ekleyip, 5 dakika kadar soteleyin.
Sırasıyla, incecik kıydığınız sarımsakları, iri iri doğradığınız biberleri ve küp küp kestiğiniz domatesleri ekleyip 10 dakika daha soteleyin.
Et suyunu ve kekik dışındaki baharatları ekleyip, altını kısıp 20 dakika daha pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce kekiğini de ekleyin.

Kaynak: https://yemek.com/tarif/coban-kavurma/